Napi 3-4 széklet mitől lehetséges?
Többet kéne tudni az étkezési szokásaidról, de ha az adott napon:
- több folyadékot
- több gyümölcsöt
- több kávét fogyasztasz, mint szoktál, vagy édesítőszerrel (szorbit) készült ételeket eszel, az pl. előidézheti. A túl sok rágógumi is, mert abban is édesítő van.
Nekem akkor van ez, ha sokat eszem. Elég logikus számomra, sok salakanyag van s nem fér el bent, több adagban jön ki.
Pont ez volt a téma a testépítésben a minap, tömegeléskor több ürítés várható.
Nem nagyon szoktam számolgatni, így még kevés infóm van az étkezések és ürítések számának összefüggésében (amit bonyolít, hogy több étkezés nálam tipikusan több ételt is jelent), de napi 2 igen közeli étkezésnél is simán lehet 2-nél több ürítés, az biztos.
A kávé pedig ismert arról a gyakori mellékhatásáról, hogy előidézi az ürítést, de nekem a tea és talán a kakaó is ilyen (szólóban, evés nélkül, máskor nem tudom, hogy az a ludas vagy az evés, bár az italok sokkal gyorsabbak szoktak lenni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!