Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ti mit válaszoltok ezekre? (Vega)

Ti mit válaszoltok ezekre? (Vega)

Figyelt kérdés

Ovo-Lakto vega vagyok.

Engem nagyon felháborít pár dolog amit mondanak

Például: attól, hogy te nem eszel ugyan úgy levágják.

Hogy reagáljátok ezeket(?)

2018. márc. 1. 22:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Elküldöm az illetőt magyar nyelv tanfolyamra...
2018. márc. 1. 22:44
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

Mondanak ettől még sokkal nagyobb hülyeségeket is.

Szerintem nem érdemes válaszra se méltatni őket.

2018. márc. 1. 22:53
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondd amit gondolsz
2018. márc. 1. 22:53
 4/11 anonim ***** válasza:
64%
Na, megmondtam előre :D
2018. márc. 1. 23:09
 5/11 anonim ***** válasza:
51%

Igen, igazuk van. Attól hogy te nem eszed meg, 1 másik ember megeszi, akkor már a másik ember miatt levágnak egy állatot. Ugyanis HASZONÁLLAT (sertés, juh, baromfi, nyúl, marha,stb), nem pedig DÍSZÁLLAT (aranyhal, meg hörcsög) , tudod mi a különbség a kettő közt remélem. Ugyanolyan mint amikor azért termesztesz salátát hogy megedd. Azért tenyésztenek sertést hogy megegyék őket. Nem a két szép szemükért.

Egy kérdés: te termesztenél 1 hektárnyi répát csak az alakjáért? És azért hogy megegyék az emberek?

2018. márc. 1. 23:11
 6/11 anonim ***** válasza:
80%
Kétlem, hogy felfognák, de: a keresletet a kínálat határozza meg: a bolygó népességének kb 20-25%-a vegetariánus, ez már egy szép kiesés a húsiparnak.
2018. márc. 1. 23:20
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát ez a baj. Nem az, hogy megeszik nagyrészben, hanem ahogyan tenyéztik és ahogyan élnek ezek az állatok.
2018. márc. 1. 23:35
 8/11 anonim ***** válasza:
22%

Hát ebben igazad van, mondjuk én azért válaszoltam, mert láttam már marha meg sertés telepet, és olyan luxus van ott hogy elképzelni se tudod. Nyáron a disznóknak tudod mi volt bent a telepen? Légkondícionáló és folyton ment a párakapu 5 méterenként. Jobb helyen élnek a disznók a mint a hajléktalanok néha. Szóval ne az legyen benned, hogy a szarban fetrengenek meg moslékot adnak nekik enni, mert nem így van, max tanyán, vagy falun. Érdemes ellátogatni egyszer egy marha vagy sertéstelepre. Ellenőrzött körülmények közt, állatorvosi viszgálatokon átmennek azok az állatok, naponta takarítják az almot, stb. Nem úgy van ahogy a legtöbb városi elképzeli, hogy bemegy és minden négyzetméterre 5 disznó jut. Jah, igen, hogy az ilyen fotósok szeretik a sarokba terelni az állatok, ahol össze zsúfolódnak, és úgy fotózzák őket, miközben az udvar 3/4-e üres, háát az már kérdés.

Szegény lepontozott #6os voltam. Meggyőzni próbállak téged is, hogy hiába hogy ez a tüntetés, nagy állatvédősködés. Jobb dolguk van azoknak mint egyes embereknek. Csak felfújják a dolgot.

2018. márc. 2. 00:01
 9/11 anonim ***** válasza:

“Hát ez a baj. Nem az, hogy megeszik nagyrészben, hanem ahogyan tenyéztik és ahogyan élnek ezek az állatok.”

Mert a tojásod és a tejed honnan jön? Legyél vega, de ne álszent

2018. márc. 2. 06:19
 10/11 anonim ***** válasza:

#9: Lassan megyünk előre, a hús kihagyása már egylépés, azzal is csökken a kereslet :) Amúgy egyetértünk, ráadásula tojás- és tejfogyasztással hím állatok leölését is "támoagatjuk". Nem mintha egy vegán nem okozná sok-sok állat pusztulását, ez elkerülhetetlen, de a mértékre kicsit tudunk hatni.

Kérdező, nekem sosem mondtak ilyeneket személyesen, de általában értelmes választ igyekszem adni, a példádnál a kereslet csökkentése igenis fontos. De ha hagynak beszélni, behozom az ökolábnyomot és sok mást is (NEM tudja a bolygó fenntartani a lakosságát, ha sok húst eszünk). Kiscsillió oka van, hogy az ember nem eszik húst, az a helyzet. Nálam sem 1-2 ok volt s az okok zöme totálisan önző...

2018. márc. 2. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!