Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tejszín egészséges?

Tejszín egészséges?

Figyelt kérdés
Főzőtejszínre gondolok. Mire kell figyelni, ha ilyent vásárolok?
2018. febr. 26. 00:02
 1/7 anonim ***** válasza:
31%

Majdnem tiszta tejzsir, mi a jo elettol lenne az 'egeszseges'?


Arra kell figyelni, hogy ne legyen lejarva, meg hogy fozotejszin legyen. Amugy fogalmam sincs, mire akartak kilyukadni ezzel a kerdessel.

2018. febr. 26. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem értem...miért kell felháborodni egy kérdésen...

Vagy, hogy hülye kérdés.


Ez oldal nem azért van, hogy okosabb legyen az ember?

Egészséges táplálkozásra szeretnék átállni. Hallottam, hogy összetevők nézzük át a papíron. Ezért kérdeztem...


Ha valakinek hülye kérdés...vagy hülyének nézek ki ez kérdés miatt, legyek légy szíves ne válaszoljon a kérdésemre...köszi

2018. febr. 26. 01:06
 3/7 anonim ***** válasza:
35%
Nem az. Semmilyen tejtermék nem az.
2018. febr. 26. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, mint más hozzávalók is, bizonyos ízesítést ad az ételnek, melyet sokan kedvelnek. A hátránya, hogy magas kalóriatartalmú, azért sokan joghurtal helyettesítik.
2018. febr. 26. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
53%

A magas kalóriatartalom miért lenne hátrány? Egy csomó kalóriát igényel a szervezetünk minden egyes nap, azért eszünk, hogy ezt bevigyük (eredetileg legalábbis). Elég fárasztó lenne egész nap legelni meg ilyenek.

A tejszín zsíros, de nem is isszuk literszámra.


Hogy mi egészséges, arról durván megoszlanak a vélemények. A harciasabb vegánok szerint minden állati eredetű étel durván mérgező. A paleo is elutasítja. A ketogén pedig tárt karokkal fogadja, pedig ott is vannak egészségtudatos emberek, mint másutt.


Egy jóféle házi tejszínt én szívesen vennék, a nagyiparit nem tartom masszívan károsnak, de azért nem az igazi, főzőtejszínhez nem nyúlok, az nem az igazi, jó tejszín, biztos valami piaci lehetőséget láttak benne, mint a zsírtalanított tejben és kakaóporban, amik megint elég buta dolgok.


A tejnek tudtommal a tejzsír a legjobb része, a tejcukor pl. már kevésbé. Személy szerint nem tartom jónak magam számára a laktózt (nincs tőle bajom, de nem érzem magam olyan jól vele, mint nélküle. ilyen 100% helyett 99%, minimális, de szerintem a testem tudja, mit akar s jelez nekem), így amiben az nem minimális vagy semmi, olyan tejterméket nem eszem.


Egy kevés tejszíntől elég nehezen lesz bajod, de akkor sem főzőtejszínt vennék a helyedben.

2018. febr. 26. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:

Nagy mennyiségben szív és érrendsteri megbetegedéseket okozhat azért, mert sok benne a telített zsírsav. Egyes vizsgálatok a mellrákkal is össtefüggésbe hozták a tejtermékeket, de ez vitatott. Kis mennyiségben fogyasztva viszont vannak benne olyan anyagok, amiből lehet hogy keveset viszünk be máshonnan, ezért még jót is tehet. Összességében finom, de inkább nem egészséges.


A zsír-telített zsírsav arányra lehet érdemes ránézni a papíron, viszont ez a különböző tejszín készítményeknél hasonló lesz.

Aki túlsúlyos, annak egyáltalán nem javasolnám, egészséges testzsírszázalék mellett kis mennyiségben rendben van, de kerüljük inkább.

2021. febr. 14. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
nem rég olvastam egy elméletet nem tudom mennyi tudományos alajavan de állitólagaminek atejét fogyasszuk a húsát nem szabadnaennünk a kettő kombinálása okoz egészségügyi gondokat.
2022. okt. 24. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!