Epeműtét után mennyi ideig érdemes tartani a diétát?
Másfél hete laparoszkópos epehólyag eltávolításom volt.
Mennyi idő után térhetek vissza a normál, műtét előtti étrendhez?
(Nem szoktam túl zsírosakat enni, de egy jó pörkölt már hiányzik...)
Ökörség. Az összes epehólyagtalan ismerősöm ugyanúgy étkezik, mint bárki más. Sőt, ugyanúgy isznak is.
Tessék, itt 6 hetet írnak. Én azt azért betartanám. Utána eszel, amit akarsz, csak normális határokon belül.
A pörköltet egyébként el lehet készíteni abszolút kímélően, kevés fűszerrel, csirkemellből, hozzáadott zsiradék nélkül. De azzal is várnék legalább 4 hetet.
Addig próbáld meg mással pótolni, pl. sütőzacskóba beteszed az ÉPPEN CSAK fűszerezett, bőrtelen csirkét, kockázott burgonyát, répát, aztán be a sütőbe 1 órára. Nagyon szépen összesül-fő, közben abszolút diétás.
Én sok epeműtöttől olvastam, hogy míg beteg epehólyaggal borzalmas volt, nélküle egész jó. Ketogén diétát is vígan tartanak, ami számomra meglepő, de úgy látszik, nincs gondjuk a zsírral, persze valószínűleg kis adagokat esznek, hisz egyszerre nincs sok epe... Bár pl. a kókuszzsírról úgy tudom, hogy ahhoz epe sem kell.
Úgyhogy egy pörköltnek szerintem nem kellene gondot okoznia, de természetesen utána kéne nézni, kérdezni megfelelő helyeken, az egészséggel nem játszunk.
Nekem 4 hónapja távolították így el az epehólyagomat, ahogy valaki írta, nem kellett semmi diétát tartani, csak figyelni magam.
Ha zsírosabb a kaja, mint amilyen kellene, hogy legyen, akkor elöfordul, hogy a gyomrom kicsit felfújódik, de csak rövid idöre. Mütét elött meg elég volt ránézni picit is zsírosabb ételre, már begörcsöltem. Most a körömpörköltböl tudok enni jóízüen, persze nem fél vödörrel, de nincs töle bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!