Kálium hiány, vagy a szív 2 hegyű prolapsusa okozhatja a mellkas fájdalmát szív tájékon terheléskor?
Figyelt kérdés
Rendszeresen futok, és amikor kiszámíthatatlanul előjön, kis fájdalmat érzek. Ha sétára váltok, elmúlik. Voltam terheléses EKG-n is, de semmi gond nem volt. Vagy az lehet, hogy a terheléskor nem zár teljesen a szív kamra, és ez okozza az érzést? Az egyik orvosi papíromon az van, hogy a szív 2 hegyű prolapsusa..., ami valami zárási probléma, úgy tudom. De azt is mondták, hogy sok embernek van, és nem kell foglalkozni vele.2018. febr. 19. 16:37
1/6 anonim válasza:
Igen, a mitrális prolapszus kifejezetten okozhat ilyen fájdalmakat. Illik vele pár évente kardiológiai kontrollra járni. Nem kell tőle félni, de hogy foglalkozni ne kéne vele, az nagyon nem igaz.
2/6 A kérdező kommentje:
És az is lehetséges, hogy csak néha jön elő, mondjuk kis tempónál is, és sokáig, akár 2 hétig semmi, még tempós fél-egy órás futásnál sem?
2018. febr. 20. 18:49
3/6 A kérdező kommentje:
Hogy állapítják meg ezt a betegséget, mert csak láttam az egyik papíromra ráírva, de külön ilyen vizsgálatra nem emlékszem.
2018. febr. 20. 18:50
4/6 anonim válasza:
Igen.
Szívultrahanggal szokták. Nekem egy belgyógyász kiszúrta hallás alapján, de azt hizem, az csak a gyanúra elég.
5/6 A kérdező kommentje:
Mivel nem volt konkrét vizsgálat, így nem is biztos, hogy nekem van ez a kéthegyű cucc. Még arra gondolok, hogy nagyon elhasználom a kálium forrásaimat, és ez esetleg okoz ilyen panaszt.
2018. febr. 21. 22:58
6/6 anonim válasza:
Azért ha ezt valaki felírta, akkor érdemes kivizsgáltatni. A háziorvostól kérjél beutalót a kardiológiára. Nem csinálnak semmi fájdalmas vagy kellemetlen dolgot, max. egy vérvétel, de fontos, hogy tisztában legyél vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!