Refluxom van elvileg. Szedek rá gyógyszert. Milyen ételt ehetek?
Zsíros, cukros, fűszeres ételeket kerüld. Meg amik savat csinálnak. Üdítők, stb.
Majonéz, kecsap, mustár is kerülendő.
Lisztes dolgokat ehetsz mivel nem glutén vagyis lisztérzékeny vagy.
A sportolás nem befolyásolja az állapotodat,hacsak nem fejen állva tornázol.:)
Cukrot,lisztet el kell hagyni,meg a zsíros ételeket is ha lehet hanyagolni.
Igyál sok vizet.
Egyszerre ne egyél sokat.Idővel majd kitapasztalod,hogy mit szabad és mit nem.
Az az igazság,hogy neked kell kitapasztalnod,hogy mit bír a gyomrod.
Én is refluxos vagyok,én teljesen kizártam a lisztet(glutént),cukrot,amennyire csak lehet és 1000-szer jobb azóta a helyzet.
Én a tejtermékektől is puffadok.Ha te nem,akkor próbálkozz velük,aztán majd kiderül.
Nekem 3-4 hónap kellett, hogy a gyógyszert teljesen elmulassza a tüneteimet. Ami nekem rosszul hatott, az a csokoládé, tortafélék, lekvárok, csípős és savas ételek, paradicsom, kávé, túl zsíros és fűszeres ételek, citrom volt. Cigi sem ajánlott ilyenkor.
Cukrot módjával ettem, zsömlét jó ideig csak megpirítva bírtam, sok levest ettem, és főzelékeket, szendvicsekhez retket, sajtos melegszendvicset sokszor ettem salátával, ez jólesett és nem ártott.
Sok vizet kell inni, csapvíz, szénsavmentes ásványvíz. Teából kapható Rooibos tea, ami nem csinál savat. kávét Inka kávét iszom, ez gabonakávé és jól helyettesít, mézből Repce méz ami reflux esetén jó, ezt ihatod teákba.
A savtúltengés okozhat bordaközi fájdalmat.
Akkor neked szerencséd van,hogy nem puffadsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!