Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nem tudok enni?

Nem tudok enni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeptember óta kollégista vagyok. Azóta már nem eszek annyit, mint régen itthon. Közre játszott a stressz is, hogy a sok probléma miatt nem tudtam nagyon enni (Osztályváltás, lelki bántalmazások, emberek elvesztése, közeli barát halálesete...) Azóta is tartanak az étkezéssel való problémáim. Régen az volt, hogy hétköznap naponta elvoltam egy- két péksütivel/ szendviccsel és délután max egy kis szelet csoki. Hétvégenként itthon meg ettem, amennyit csak tudtam. Azóta megint elég sok stressz ért és már nem elég, hogy hét közben is keveset eszek, de már itthon is. Vígan elvagyok egy kiflivel/ szendviccsel.... Este vacsoránál is azt érzem, hogy nem esik jól enni... :/ A szüleim nagyon mondják, hogy egyek, de nem megy. Hányingerem van, nem érzem azt, hogy éhes lennék és egyszerűen nem esik jól. Mit tudnék ezzel kezdeni? Lehet ez sok stressz ennek az oka?

2018. jan. 13. 21:09
 1/7 A kérdező kommentje:
Ráadásul elég sokat fogytam az utóbbi időben. Régen elég testes voltam, már viszonylag vékony... :/
2018. jan. 13. 21:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Döntsd el, hogy egy stresszes, akoholista idegbeteg akarsz lenni öregebb korodra, vagy változtatsz az életfelfogásodon. (direkt "túloztam el" az elején)

A kevés, nem különösebben tápláló ételtől gyorsan lefogy az ember, ez idegességhez, állandó fáradtsághoz, depresszióhoz vezet. Minél kevesebbet eszel, annál kedvetlenebb, erőtlenebb leszel. Egyre kevésbé kívánod az ételt, vizet se iszol eleget, mert nem esik jól már az sem. 2-3 hónap, és jelentkeznek komolyabb problémák is, pl szívritmuszavar, légzési nehézségek, ájulás.

Amég megvan benned a szikra, amíg akarsz jó életet élni, addig változtass. Gondold át, hogy mi a fontosabb. Az egészséged, vagy a tanulás/munka/ami jelen esetedben fennáll?

2018. jan. 13. 21:27
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsot. :)

De nem, nem leszek se idegbeteg, se alkoholista felnőttkoromra! Szerintem az, hogy a problémáim miatt nem tudok enni és az alkoholizmus/ idegbetegség nagyon nem kapcsolódik össze egymással. Értem Én, hogy túloztál, de akkor is. Ebből nem lesznek később ilyen problémáim, nem fordulok ki magamból annyira. :)

2018. jan. 13. 21:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Inni szoktam rendesen, az még jólesik. :)
2018. jan. 13. 21:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Igaza van az előzőnek. Szerinted mennyi vitamin, tápanyag lehet a péksütiben, szendvicsben, csokiban? Ha nem eszel rendes ételeket, vitamin- és nyomelemhiány alakul ki, ami étvágytalansághoz vezethet, így még kevesebbet eszel. A tápanyaghiány bizony okozhat idegrendszeri problémákat is, és a stresszel is nehezebb megbirkózni. Ha nem akarsz teljesen tönkremenni, bizony enned kell, még ha nem is vagy éhes. Ha nagyon nem megy, kezdj el vitaminokat (főleg B komplex), Béres-cseppet, cinket szedni, és egyél sokszor keveset, vagy folyékony ételeket (levesek, turmixok).
2018. jan. 14. 00:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem komolyan gondoltam, hogy ettől a jelenlegi problémádtól alkoholista idegbeteg leszel. Csak valahogy ki akartam fejezni azt, hogy ez a jelenlegi helyzet hosszútávon semmi jóhoz nem vezet.

Úgyhogy hajrá! :)

2018. jan. 14. 11:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm. 😊
2018. jan. 19. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!