Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a véleményetek a tejtermék...

Mi a véleményetek a tejtermék fogyasztásról?

Figyelt kérdés
Arra lennék még kíváncsi, hogy az egyes kultúrákban mennyi tejterméket fogyasztanak és ez hogyan hat az egészségre?
2018. jan. 10. 16:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Személy szerint igyekszem minimalizálni, de a sajttal és a vajjal nincs bajom (bár mivel nem jutok megfelelő házihoz, azt is minimalizálom, a többit egyszerűen nem eszem évek óta, kivéve, ha tényleg nagyon kell. semmi nem pótolja a tejfölt, pláne a tejszínt, s évi párszor azért eszem ilyen ételt, bár voltak évek, hogy nem. egy kevés nem okozhat nagy gondot).

Az emberiség nagyobb része laktózérzékeny, egyes népek, rasszok erősebben, gondolom, ama kultúrákban kisebb a tejfogyasztás. Nyilván kevésbé egészséges a laktóz egy érzékeny és egy ellenálló embernél, viszont ez csak egyetlen tényező, bizonyára nehezen lehet összehasonlítani az ilyesmit (de valami adat biztos van, én keveset tudok erről).

2018. jan. 10. 16:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Legnagyobb kockázatot a hormontartalmában látom, a többi egyéni tolerancia kérdése. Ha hozzá tudsz jutni, érdemesebb háztól vásárolni nyers tejet vagy tejtermékeket.
2018. jan. 10. 21:47
 3/4 A kérdező kommentje:
Én fogyasztok tejterméket kivéve tejet az szerintem felnőtt embernek nem kell, a többi: a vaj a sajt a tejföl meg benne van az ételekben amennyi kell!
2018. jan. 10. 21:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Most ezt hosszasan fejtegethetném is bizonygathatnám mennyire egészségtelen, de őszintén, csak egy kérdést tennék fel inkább:

szerinted, szerintetek egészséges vagy normális dolog egy másik, az emberre korántsem hasonlító emlős faj (egy többszáz kilós párosujjú kérődző) utódait megenni (borjú), és helyette meginni a neki termelődött anyatejet, amely a borjú fejlődéséhez szükséges hormonokat, antitesteket, endokannabioidokat, enzimeket, az adott fajnak jótékony baktériumokat, probiotikumokat tartalmazza?

Mert szerintem nem az, és senki nem fog meggyőzni arról, hogy az. Ennyi erővel a kutya vagy a disznó tejét is ihatnánk, de érdekes módon annak a gondolatától undorodik mindenki.

Holott ugyanolyan állati anyatej, ugyanúgy nem az ember testének való...

2018. jan. 10. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!