Ez hízlal ebédre? (Kérdés túl rövid :/)
Egy másfél gombóc töltött káposztát ettem mangalicahúsból. 2 kicsi szelet fehérkenyérrel.
Nem volt zsíros a mangalica húsa. Apa azt mondta, hogy "szaftos" :D. Kb mennyi kcal lehetett?
A mangalicahús 30%-a puszta telített zsír és koleszterin, mindegy melyik része...
A fehér kenyér meg nettó cukor.
Szóval nem csak hízlal de nagyon egészségtelen is.
Semmi baj sincs a koleszterinnel, meg a zsírral. Ahogy a mangalica húsával sem. Koleszterint a szervezetünk is termel megfelelő mennyiségben, amennyire szükség van. Ha keveset viszel be táplálékkal, többet kell termelnie. Zsírra pedig szükségünk van, telített és telítetlen zsírsavakra egyaránt, ahogyan fehérjére is.
Felesleges ijesztgetni a kérdezőt. Másfél töltés töltött káposztától az égvilágon semmi baja sem lesz, elhízni sem fog ennyitől.
Ahogy már írták, nincs baj a koleszterinnel és a zsírral.
Amúgy a szénhidráttal sem, ha viszonylag jó forrásból származik (vagy legalább kevés a rosszabb forrásból származó, akármi is az az adott embernek) és felhasználjuk. Nem mindenki képes főleg zsíron élni, azoknak nyilván szénhidrát is kell, nem is kevés... A kenyér szerintem sem a legjobb, de azért annyira nem kell megrökönyödni tőle, az átlagember ennyire nem egészségtudatos (plusz van, akinek nincs vele gondja).
Ami a fő kérdést illeti: csak a kalóriatöbblet hizlal. A szénhidrát- és zsírdús ételek nem a legjobbak, ha az ember vonalairól van szó, de ha a napi ételmennyiség megfelelő, akkor nyilván nem tud hizlalni.
Koleszterinre alig van szükség, 1 tojás elegendő koleszterin egy napra kettő meg bőven sok is.a mangalica meg iszonyat zsíros, 10 deka is simán sok.
A sok eszetekbe gondolkodhatna egy kivsit mielőtt ilyen hülyeségeket ír hogy nincs azzal baj.
Természetesen a mangalica magas zsírtartalmú húsa bőségesen tartalmaz koleszterint! Csak azt felejtik el sokan, hogy koleszterin és koleszterin közt különbség van! Mégpedig a mangalica sertés javára pontosan az írandó, hogy a mangalica koleszterinje - mivel hosszabb szénláncok alkotják, ezért nem tapad az érfalra, tehát kiürül a szervezetből károkozás nélkül. (Ezt az állítást azonban sokan megkérdőjelezik!) Azt is tudni kell, hogy az érrendszerre káros koleszterineket a máj termeli, és csak kisebb hányada származik a táplálék közvetlen beviteléből.
Ha nem hiszed keresgélj a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!