Lehet valami bajom, ha (félig) nyers piskótát ettem?
Figyelt kérdés
Tegnap kaptam szülinapomra egy házilag sütött tortát, amit ma felvágtam és szembesültem vele, hogy az alsó piskótalap közepe nem szép levegős, hanem inkább tömény. Csak a széléből ettem, ami jól nézett ki, a gyanús részt kihagytam. Vagy lehet, hogy átsült, csak lelapult a torta súlyától és eláztatta a krém? 3 szintes.2017. dec. 31. 16:54
1/4 A kérdező kommentje:
Mondjuk hetente többször süt, aki készítette, így kicsit furcsállom a dolgot.
2017. dec. 31. 16:56
2/4 anonim válasza:
Így még nem jártam és nem ettem félig nyers piskótát, de sütés előtt a keverőtálból mindig kinyalom a maradék tésztát (legalább 30 éve) és soha semmi bajom nem lett.
3/4 A kérdező kommentje:
Ez megnyugtató :) Nem is értem, miért olyan az alsó lap, a többinek semmi baja. Azt olvasom, hogy a szalmonella 70 fok felett 20 perc után elpusztul, 80 fok felett meg 10, így egy kicsit megnyugodtam.
2017. dec. 31. 17:07
4/4 anonim válasza:
Gyerekkoromba mindig kinyaltam amikor nagyim sütött a talat. Ő mindennap sütött a faluban valakinek. Semmi bajom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!