Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi okozhatja ezeket a tüneteke...

Mi okozhatja ezeket a tüneteket hónapok óta?

Figyelt kérdés

Tünetek:

Gyakori puffadás

Mellkasi fájdalom (Elvileg reflux eredetű)

Folyamatos, akár 24 órás büfögés ( Néha perceken át annyira intenzív, hogy másodpercenként (!) többször is). Ha nyelek egy nagyobbat, akkor is automatikus büfögés, "levegőkitörés" keletkezik.

A reflux eredetű mellkasi fájdalom és a büfögés a nagyobb dózísú savlekötők ellenére is. ( Például napi két pirula 40 mg quamatel, illetve egy pirula 40 mg Emozul 40 mg)

A köldöktől kb 8-12 centiméterrel fentebb, bordától bordáig vízszintes vonalban hasi fájdalom, amely mozgásra fokozódik, de nyugalmi helyzetben is gyakori panasz. Korábban általában ugyanilyen magasságban ez a fájdalom kisebb területen jött elő (Balközép) , mostanában viszont már bordától bordáig kihat. A fájdalom szúró, nyilaló.

A torokban apró, 1-2 centis, ovális alakú duzzanatok találhatóak hónapok óta.

Sem minimális, sem drasztikus étrendváltás nem segített a problémákon.

A szúró hasi fájdalom 2-3 hónapja tünet, minden más 6-15 hónapja.

Másfél éve volt gyomortükrözésem, akkor állapítottak meg minimális refluxot. Akkor noacid 40 mg-t kezdtem szedni, pár hónap alatt semmit nem használt. Szedtem már Acidwell, Rabeman tablettákat is, egyik sem ért el komolyabb eredményeket.)

2017. nov. 26. 06:51
 1/6 A kérdező kommentje:
25 éves férfi vagyok, ha ez releváns.
2017. nov. 26. 06:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Hasonló refluxos tüneteim voltak, kivéve a fájdalom, nekem a gyomorszájnál volt ritmikus fájdalom, nem szúró. Persze valamilyen ételérzékenységed is lehet, nem ártana ez irányban is kivizsgálni, és persze a refluxodra is lehet másfajta gyógyszer kell. Szerintem menj vissza a háziorvosodhoz, hogy elküldjön kivizsgálásokra.
2017. nov. 26. 09:07
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Holnap délelőtt megyek dokihoz, de nagy reményeket már nem fűzök hozzá.

4-5 féle vényköteles savlekötőt próbáltam már, illetve szinte az összes vény nélkül kaphatót, de nem segítenek.

Bármit eszek, avagy nem eszek, nem használ.

Fél éve csak lúgos vizet iszok, még sima, szénsavmentest sem, de ez sem használ.

2017. nov. 26. 09:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Miket szoktál enni? Az a kegfőbb oka álatalában az ilyen tüneteknek. Leírnád?
2017. nov. 26. 12:04
 5/6 anonim ***** válasza:
61%
Nem fogyasztasz véletlenül sok húst, tejterméket, zsíros ételt?
2017. nov. 26. 12:52
 6/6 anonim ***** válasza:
55%
Nálam a tésztás cuccok, főleg a kelt tészták okoztak iszonyat refluxot, illetve a gyomor túlterhelése. Diétával teljesen elmúlt, pedig sok tejterméket és húst eszem, és a zsírral sincs problémám. Nekem a zsíros inkább segít, ha sok a savam.
2017. nov. 27. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!