Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez is egyfajta táplálkozásizavar?

Ez is egyfajta táplálkozásizavar?

Figyelt kérdés

Van ugye a bulémia és anorexia, ami leginkább az elfogyasztott ételek mennyiségére nyúlik ki. Van az orthorexia, ami inkább az ételek minőségére.

Én már hónapok óta, sőt évek óta, de csak az utóbbi időben lettem figyelmes erre, nagyon alultáplálom magam. Nem látom magamat kövérnek, 47 kg vagyok. Viszonylag sokat gondolok az evésre, hogy mikor egyek és mit.

Szóval, én nem a minőségre figyelek. Általában nagyon egészségtelen ételeket eszek. Van amikor elvagyok egy szelet pizzával és egy db snickerssel egésznap, van amikor csak 2 db szendvicset eszek, esetleg chicken nuggetset. A kalóriabevitelem nagyjából 700-800 lehet (és ez mind egészségtelen ételekből).

Ez is egyfajta táplálkozásizavar?

2017. nov. 18. 08:37
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem,ez inkább igénytelenség,"nemtörődömség".

Fehérje,szénhidrát(finomítatlan) és zsír kell a szervezetnek,a vitaminokon,ásványianyagokon,nyomelemeken,vízen kívül.Ha te ezzel tisztában vagy,akkor egyszerűen csak nem érdekel a saját egészséged.

Mondjuk az 1 szelet akármi,meg 2 szendvics fogyasztása napi szinten abszolút koplalásnak nevezhető.

2017. nov. 18. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!