Hány napig bírja egy gyerek folyadék, illetve táplálék nélkül?
Arra gondolok, ha egyszerre nem iszok, illetve nem eszek. Tegnap este 6óta nem ittam, nem ettem. Ez meg sem kottyant, estig rezzenés mentesen kifogom bírni. Még soha nem ájultam el, kb. hány nap alatt fog ez bekövetkezni? Most megyek futni, hogy mégjobban terheljem a szervezetem. Hány nap utan lehet kórházba kerülni max.?
(Nem a fogyás érdekében teszem.)
Előre is köszönöm a válaszolat.
Nagyon változó, ember- és körülményfüggő, de 3 nap után már bármikor meghalhat az ember ivás nélkül. Bizonyára hamarabb is, ha eleve nem hidratált és kirakják a sivatagba 50 fokban, bár most nincs erről szó.
Tápláléknélkül nyilván egy gyerek is bírhatja hetekig, hónapokig, ha vannak tartalékai s nem edz túl sokat, mert az persze megdobja az energiaigényt. Kiegészítők nélkül simán kaphat előbb skorbutot, minthogy éhenhaljon, de előbb várnék egy csomó mást, persze, szédülés, gyengeség, izomgörcsök, mit tudom én.
1-2 napig persze, hogy bírod (illetve nem persze, én 12 órát nem bírnék ivás nélkül szabad akaratból. de én teljesen idióta dolognak tartom a szárazböjtöt).
De elég fura vágy a kórházba kerülés. Én inkább el akarom kerülni őket s szeretem a testemet, jót akarok neki. Van, bizonyára jól működik, mégis mire jó tönkretenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!