Van még olyan ember akinek a lisztérzékenység nagyon megváltoztatta az életét?
Olvassatok kicsit utána a rejtett gluténérzékenységnek. Tudom, nem vígasztal túlságosan, de van egy olyan nézet, miszerint a lisztérzékenység nem betegség, hanem egyszerűen genetikailag az ember gyomra nem búza és gabonafélék emésztésére lett kitalálva. Az északi és kelet-európai emberek szervezete genetikailag kevés olyan enzimet termel, ami alkalmas lenne a glutén emésztésére. Sokkal többen gluténérzékenyek, mint akik tudják. Egy sor betegség mögött ott van, csak nem ismerik fel. Legalább 10 refluxos ismerősöm van, én is az vagyok, és most merült fel a gyanú, hogy emögött gluténérzékenység állhat. Van akinél sose jönnek rá, csak nyeletik vele a savlekötőket.
Szendi Gábor is ír erről a honlapján, vagy Fajcsák Zsuzsa A fogyás hét lakat alatt őrzött titkai c. könyvében is ír erről, érdemes elolvasni. Ez utóbbi talán nem annyira végletes, mint Szendi nézete, aki a paleolit táplálkozást hirdeti, amiben egyenesen azt állítja, hogy az emberi szervezet hús és zöldség/gyümölcs fogyasztásra van berendezkedve.
Szóval felfoghatjátok úgy is, hogy nálatok legalább diagnosztizálták a dolgot. Másokat tünetileg félrekezelnek. Nem olyan egyszerű rájönni, hogy egy elhúzódó tüdőgyulladás, évek óta tartó köhögés mögött álló reflux MÖGÖTT lisztérzékenység áll. Ízületi problémák, visszatérő fertőzések, sovány emberek...Sokról sosem derül ki, csak lassan halnak bele a glutén-evésbe.
Talán lelkileg könnyebb elviselni a tudatot, ha arra gondoltok, a gabonatermékek fogyasztása kényszermegoldás volt, és valójában lassan ölő méreg MINDENKIRE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!