Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Reggelente egy egész alma...

Reggelente egy egész alma kiválthat egy bögre kávét?

Figyelt kérdés

Még régen hallottam, hogy reggelente egy alma olyan löketet ad a napnak mint egy bögre kávé. Ez igaz?

Most éppen leszokóban vagyok a kávéról és reggelente bedobok egy almát. Úgy érzem mintha megittam volna egy kávét és gyorsan fel is ébredek tőle. Vagy ezt csak beképzelem?

2017. okt. 9. 23:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Koffein nincs benne, szóval ha arra vagy rákattanva akkor nem. Viszont sok cukrot tartalmaz, szóval kompenzálhat egy keveset
2017. okt. 9. 23:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Reggel a folyadék sokat segít, hogy beinduljon a szervezet (nem, nem a wc-zésre gondoltam, hanem úgy általában) és az az almában is van.

De miért akarsz leszokni a kávéról?

Nem tudom, mikor ittad eddig a reggeli kávédat, de ébredés után kb 1-1,5 órával érdemes az elsőt meginni, akkor kezd kicsit lankadni az ember. Ébredéskor a tested kellőképp "felrázza" magát.

2017. okt. 9. 23:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Általában nem tudok egy jót aludni és úgy vélem az a napi 2-3 kávé fogyasztás miatt van.

Aki nem iszik kávét az mélyebben tud aludni és kipihentebben ébred( legalábbis ezt írják sok helyen).

Na én nem ilyen vagyok. Én úgy kelek fel általában mint egy zombi és este gyakran nem tudok aludni mert pörgök.

2017. okt. 9. 23:19
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok, én reggeltájt iszom egyet, ahogy írtam fent, aztán délután, de mindenképpen 4 előtt, mert különben nem alszom jól. Állítólag kb 5 órával a fogyasztása után is hat még a kávé - én pedig korán szoktam lefeküdni (ma nem, holnap szabadnapom van :D )

A lényeg, hogy így viszont jól szoktam aludni.

Na megyek is.. :D

2017. okt. 9. 23:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez nem így működik s nem vagyunk egyformák.

Sokakhoz hasonlóan rám nem hat a kávé koffeinje, annyiban ébreszt fel, mint bármi más vizet tartalmazó cucc.

A citrom sokkal hatásosabb, az az egyetlen, amiről tudom, hogy egy icipicit élénkít.

Az alma cukra viszont lenyom és éhessé tesz, ha pedig reggelizem, az különösen enervál.

Nyilván más embernél ez máshogy van. Ha neked bejön az alma, egészségedre! :) Nincs abban sem semmi különös, friss gyümölcs, víz, cukor, ez sokakat felélénkíthet.

Hogy van-e közte még placebo hatás is a részedről, ezt nem tudhatom, de az is jó, a fő, hogy felébredsz :)

2017. okt. 10. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!