A bio napraforgó olaj is transzzsirnak minősül? Ugyan annyira rossz, mint a sima étolaj?
Figyelt kérdés
2017. okt. 9. 21:13
1/4 anonim válasza:
Az, hogy bio nem változtatja meg a kémiai összetételét, csak kevesebb benne a szennyezőanyag.
2/4 anonim válasza:
A sima étolaj sem transzzsír. A finomítatlan napraforgó olaj még rosszabb sütésre, mint a finomított, mert hamarabb megég.
Transzzsírok a hidrogénezett növényi olajok, illetve azokban található meg, de nem teljes egészében transz zsírok azok sem. Régen ilyenek voltak a margarinok, talán az olcsók közt még most is van ilyen. Most már inkább csak kész ételekben találhatóak meg.
Én olivaolajat használok. Drágább, de jobb a zsírösszetétele, és a hőt is egész jól bírja.
3/4 anonim válasza:
Nézz utána az extrahált olaj kifejezésnek.
4/4 anonim válasza:
Transz-zsír akkor lesz az olajból, amikor margarint gyártanak belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!