Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A napraforgó olajat tényleg...

A napraforgó olajat tényleg nem szabad többször felhasználni?

Figyelt kérdés

Azt tanultuk, és olvastam is, hogy a visszaalakulás terméke transzzsírsavakat tartalmaz, ami megnöveli a rák valószínűségét.

Minden nap sütök húst, és 2-szer sütök ugyanabban az olajban, másnap, amikor már kihűlt.

Ezt inkább nem csináljam?


2017. szept. 27. 20:05
 1/5 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem egyszer sem... Sütésre stabilabb zsiradék kell, pl. zsír, kókuszzsír...
2017. szept. 27. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
71%
A napraforgó olaj nem a hússütéshez van kialálva. Arra használj disznózsírt.
2017. szept. 27. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Sosem láttam még olyat hogy valaki zsírban süt rántott húst.
2017. szept. 28. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
54%

Akkor egyszer gyere el hozzánk :)

A mamám is zsírban sütötte. Miben sütötte volna, amikor még nem is volt étolaj?

2017. szept. 29. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

ld. egy ismertető a transzzsírokról:


[link]


A telítetlen kötés melletti cisz-helyzetű hidrogénatomok a hevítés hatására átkerül(het)nek transz-helyzetbe.

A kétszeri sütéssel ez a folyamat előrehalad.


Így kétszer nem csinálnám, bár inkább elsőre is a zsírban való sütést vállalnám..

A kókuszzsír, a kókuszolaj drágább, a disznózsír - ami a magyar konyha korábban teljes jogú és teljes használatú tagja volt e téren - elérhetőbb árú.

2017. okt. 1. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!