A napraforgó olajat tényleg nem szabad többször felhasználni?
Azt tanultuk, és olvastam is, hogy a visszaalakulás terméke transzzsírsavakat tartalmaz, ami megnöveli a rák valószínűségét.
Minden nap sütök húst, és 2-szer sütök ugyanabban az olajban, másnap, amikor már kihűlt.
Ezt inkább nem csináljam?
Akkor egyszer gyere el hozzánk :)
A mamám is zsírban sütötte. Miben sütötte volna, amikor még nem is volt étolaj?
ld. egy ismertető a transzzsírokról:
A telítetlen kötés melletti cisz-helyzetű hidrogénatomok a hevítés hatására átkerül(het)nek transz-helyzetbe.
A kétszeri sütéssel ez a folyamat előrehalad.
Így kétszer nem csinálnám, bár inkább elsőre is a zsírban való sütést vállalnám..
A kókuszzsír, a kókuszolaj drágább, a disznózsír - ami a magyar konyha korábban teljes jogú és teljes használatú tagja volt e téren - elérhetőbb árú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!