Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A hal besózásakor, (két napig...

A hal besózásakor, (két napig hagyjuk a sóban) a fehérjék nem roncsolódnak a halban?

Figyelt kérdés
Az erős, sós közegtől, nem roncsolódnak az aminosavak? Azért sóztam be a halat, mert ettől felpuhulnak a benne található szálkák.

2017. szept. 24. 20:40
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem hiába a só, meg is romlik 2 nap alatt a hal. A halat elkészítés után másnap sem ajánlatos megenni még hűtés után nem.
2017. szept. 24. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
A fehérjék kicsapódnak, de ettől alokotóelemeiknek, az aminosavaknak nem sok bajuk lesz. A sózás bevett régi tartósító eljárás.
2017. szept. 24. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
Édesanyám a halat tejben szokta puhítani vagy a keszeget (apróbb halat) paprikáslisztbe forgatja és jól kisüti olajban ,és a csont roppanós lesz. Remélem tudtam segíteni.
2017. szept. 26. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!