Csak én nem tudok jóllakni zöldséggel és gyümölccsel?
Nem vagy egyedül, ahogy látod... Én extrém szinten nem lakom jól velük.
1. Másfél kiló zöldségétel a megfelelő zsírral: feszülő hassal éhezem. Ez speciel paradicsomos káposzta volt, ami elég kalóriaszegény...
2. A gyümölcsöktől régen farkaséhes lettem, ma már sosem vagyok farkaséhes, de nyilván nem laktatnak. A banán speciális, abból 5 darab 1-2 órára lenyugtatja az éhségemet (már ha nem vagyok igazán éhes, ebéd helyett nem lenne jó, az az egyetlen igazán fontos étkezésem), de utána persze visszatér és ennem kell.
3. Semmilyen szénhidrát nem laktat, inkább éhes leszek tőlük. Úgyhogy nekem különösen bizarr, amikor valaki azt ecseteli, hogy 30-40 gramm zabbal belakik sok órára... Ez tőlem függetlenül bizarr, mivel kalória alig akad benne, nem ad energiát.
Tipikus vagyok: a fehérje laktat legjobban, a szénhidrát legkevésbé. Csak engem a szénhidrát egyáltalán nem, sőt.
Ha emelem a szénhidrátot, sokszor emelnem kell a zsírt is, hogy ugyanúgy jóllakjak, máskor az marad ott, ahol van, sosem alacsony. A szénhidrát számomra felesleges pluszkalória az élvezeteken túl, mert azért szeretem is :)
Mivel ide írsz, és valamiért jól akarsz lakni zöldség gyümölccsel, ne haragudj a feltételezésért, de gondolom dagadt vagy...
Nos ha dagadt vagy, akkor nem tudsz különbséget tenni jóllakottság és degeszre zabáltság közt... tudom, mert én is voltam dagadt...
Zöldség/gyümölcsből pedig igen sokat kell betermelni, hogy teltségérzetet okozzon...
Ha néhány hétig kibírod, akkor csökkenni fog az a határ, ahol jóllakottságot érzel...
Régen be tudtam nyomni viccen kívül egy családi donpepe pizzát... egyedül.. 186cm magas és 120kg voltam...
Ma meg eszem reggel 3 banánt, aztán délig megvagyok 186cm 80kg-al...
Az a baj, hogy a jóllakás és a jollakotsság érzet nem ugyan az...
A dagadtak pedig azért dagadtak, mert többet esznek, mint amivel jóllaktak... mivel ki van tágulva a gyomruk, és nem érzik, hogy jóllaktak...
Egyik kedvencem:
3banán
2körte
1marék tökmag
1evőkanál darált lenmag
1dl mandulatej
1marék mirelit fekete áfonya
1marék mirelit szamóca
Ízlés szerint édesítő...
Ezt összeturmixolod és kész a kedvenc smoothie-m...
Ha ezzel a mennyiséggel nem "laksz jól"
Akkor komoly gyomortágulásod van, és valószínűleg semmivel nem laknál jól amiből nem eszel sokkal többet mint kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!