Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi lehet velem? Cukorbetegek,...

Mi lehet velem? Cukorbetegek, tudtol k segiteni?

Figyelt kérdés

Alapbol probalok egeszsegesen elni, kerülöm az egyszerü ch-kat es ugy altalaban a haztartasi cukrot. De ettöl függetlenül neha eszem edesseget, pl egy szelet sütit vagy csokit ha nagyon kivanom.

Kb. egy hete szigorura fogtam a dietam, mert fogyni szerettem volna par kilot. ( Tehat no nasi, no edesseg). Tegnap baratoknal voltam, ettünk egy szelet sütit. Miutan lecsuszott ereztem hogy sok volt ( kb. cukorsokk, mint a terheleses vercukor mereskor, az az emelyitö erzes) Amint hazaertem rögtön ettem rendes kajat, ittam vizet. Attol kicsit jobb lett, de rettentöen elfaradtam, el is aludtam. Estere minden okes is volt.

Ma reggel zabpelyhet reggeliztem ( mint mindig), edesitövel. Mire bertem dolgozni mar megint ereztem hogy rosszul vagyok. ( szedüles, hanyinger, "cukorsokk erzes")

Ettem fahejat az segitett kicsit.

Volt enyhe inzulinrezisztenciam, de par eve minden ertekem jo. Odafigyelek az etkezesre, heti 5-6x sportolok. Mi lehet velem, rettentöen meg vagyok ijedve...

PS: Neha kivanom au edesseget, most konkretan a hanyinger kerülget, ha ranezek.

2017. szept. 4. 11:10
 1/7 anonim ***** válasza:
De megmérted a vércukor szinted?
2017. szept. 4. 11:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Mérd meg
2017. szept. 4. 11:23
 3/7 anonim ***** válasza:
A diabeteszeseknek is mérin kell
2017. szept. 4. 11:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Jav.

mérni

2017. szept. 4. 11:24
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom megmerni, nem vagyok cukorbeteg, nincs meröm. Csak most nagyon felek, hogy az leszek. Csak enyhe IR-t diagnosztizaltak, fel ev dieta utan az is helyrejött.
2017. szept. 4. 11:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ez IR-eseknél hogy van, én egészséges vagyok, de nem jól bírom a szénhidrátot (ez nem ellentmondás, de nem ecsetelem). Most a körteszezon kicsit kiütött és kímélő étrenden vagyok :) Ha most több dekagramm zabot ennék, nagyon nem lenne jó, hiszen az is cukor, csak összetett, lassú felszívódású, de ez nekem nem segít valami sokat. Úgyhogy el tudom képzelni, hogy a sütivel kiütött szervezeted a többi szénhidrátért sincs most épp oda.

Remélhetőleg hamarosan lecseng (ez a tipikus, de betegeknél ki tudja, mi van? mivel nem vagy igazi cukorbeteg, nem hinném, hogy nagy baj lenne, de nem tudhatom), s akkor a rendes ételeiddel továbbra sem lesz baj. Nagyon bekavart neked a süti. Ki tudja, mi volt benne, lehet, hogy nemcsak a cukor ütött ki, érzékeny lehetsz másra is, ha orvosilag nem is.

A sport valamelyest ellensúlyozza a szénhidrátbevitelt, azt is ajánlom, ha képes vagy most rá.

2017. szept. 4. 12:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Mit jelent, az: "Odafigyelek az etkezesre" nálad?
2017. szept. 7. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!