Hízni szeretnék, valaki tud segíteni?
Helló mindenki, remélem sikerült jó kategóriába raknom a kérdést, először kérdezek az oldalon.
19 éves lány vagyok, 180 cm és 50 kg. (Megelőzve a kérdéseket: nem anorexia, szoktam enni, és nem azért jöttem hogy közösen sápítozzunk hogy "húdevékonyvagy!" Kösz.)
Kb. tíz kilót szeretnék hízni( nővérem 65kg és neki már majdnem humanoid alakja van). Egy csomó ilyen bmi-s meg egyéb oldalt néztem, a szükséges energiabevitelt ilyen 2300 kcal környékére írják. Ha ennyit kell ennem ahhoz hogy ugyanennyi kiló maradjak, hány kcal fölött kezdek el hízni? Ki lehet ezt valahogy számolni? Illetve nem tudtok valami olyan oldalt, ami ilyen "fordított diétás", szóval arról szól hogy hogyan lehet meghízni?
Csatlakozom a 2. hozzászólóhoz, van, aki csak izmosodni tud, hájasodni nem.
A kalóriatöbblet persze elkerülhetetlen. Senki meg nem mondja, 2300 kcaltól hízol vagy fogysz, kérdező, az oldalak csak tippelnek egyet, s kinél lefelé, kinél felfelé tévednek akár jópárszáz kcalt.
Nem kell fordított diétás dolog, ugyanazon az étrenden fogyni és hízni is lehet, mennyiség kérdése. Csak persze ha nem tudsz eleget enni (vagy ha fogyni akar az ember s nem tud keveset enni), akkor kell ráfókuszálni a kevésbé, illetve jobban laktató ételekre (nem is feltétlenül csak a laktatűás számít hízásnál, hanem hogy miből tudsz sokat enni. Egy csomó plusz kcalt be lehet tolni jóllakottan is, ha olyan az ember. Nem mindenkinek megy. Az egészséges, jó étrend alap, ha egészségesen akarod csinálni.
A mozgás is segíthet, van, akit éhessé tesz. Van, akit érdekes módon laktat vagy hogy mondjam, mindenesetre automatikusan csökkenti a kalóriabevitelt egyeseknél (nálam a gyaloglás ilyen, főleg vacsoraidőben :D).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!