Mivel masabb egy proteinszelet bevitele mint pl tejet inni feherjebevitel szempontjabol?
A fehérjeszelet odavágja az emésztésedet, természetellenesen sok fehérje egy kis adagba koncentrálódva. Megdolgoztatja a májat, vesét.
A tej fehérjében kifejezetten szegény, és egyébként sem mondható egészséges italnak (hormonok, antibiotikumok, gmo-s takarmányon nevelkedett tehenek, laktóz és túl sok kazein).
Rákerestem,a fehérjeszelet annyira abnormálisan fehérjedús, mint pl. a hús...
A tejben kevés a fehérje és sok a cukor, a zsírjával kevesebb a gond, úgy tudom. Nem véletlenül szokták kerülni a testépítők (persze nem mind), nem igazán jó étel, fehérjeforrásnak is rossz.
Kényelem, marketing, ami még a fehérjén túl van benne és hasznos, íz, ilyesmi lehet az ok a fehérjeszeleteknél, de mindenkinek más.
Egy rendes ételt, ami jó fehérjeforrás, nehéz überelni, az efféle feldolgozott cuccok nem csodaszerek, én inkább ennék pár tojást vagy valami. De ehetsz fehérjeszeletet, csak ne hidd, hogy az valami extra pluszt ad fehérje terén.
Nem hiszem, hogy van ilyen, hogy hamarabb beépül. Akkor épül be, amikor kell s nem ettél túl rég, így van minek beépülnie. Még a felszívódás sebessége sem igazán fontos. Nem úgy megy ez, hogy edzel, aztán rögtön utána épül az izom, ez hosszabb folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!