Valóban egészségtelen, ha nem eszünk többet húst (vegetáriánus)?
Kár ennyit vitázni ezen, az a helyzet, hogy mindannyian meg fogunk valamiben halni... akár esztek húst, akár nem...
Van aki 80+, de sajnos olyan is, aki csak 40... akármilyen "egészségesen" kajálsz, lehet, hogy egy hírtelen idegroham elvisz 35 évesen... kva felesleges azon vitázni, hogy egészséges e állatot enni vagy nem...
Én vegan vagyok, nemrég kellett labort csináltatnom mert az orromból szednek ki egy cisztát, tökéletes a vérképem...
Mégis van egy ciszta az orromban... ami oké most nem nagy dolog, de ennyi erővel más is lehetett volna...
Nem azért nőtt oda mert vegan vagyok, hanem mert műanyag port lélegzem a munkahelyemen...
Az ember alapjában húsevő,az ösember is megette a mamutot.
Persze ki is halt.Azért én most mégis kimegyek a konyhába és benyomok egy szelet szalonnát zöldhagymával.
12: Az ember mindenevő, tehát tökéletesen képes csak növényi tápanyagon is optimális egészségben élni.
Mellesleg az ősember maga alá szart a barlang közepén, hetekig nem fürdött és egy primitív állat volt. Ha te ehhez akarod hasonlítani magad - hát hajrá. Az eszed pont annyi, ahogy látom :)
"Már miért kellene odafigyelni a vasra? Tele van vele egy csomó zöldség... "
Igen csak egy csomó vegetáriánus vérszegény és vashiányos. Én nem azt írtam be +-ba vigyenek be gyógyszerekkel , csak fogyasszanak vastartalmú zöldségeket is, esetleg melaszt.
Gondolom az tök releváns te mit hallottál a szomszéd Pisti bától meg a körzeti orvostól aki évente ha egy vegát lát.
A statisztikák meg miszerint ez ritka jelenség a vegáknál mind hülyeségek.
Lol.
Én azért nem írtam a vasat, mert sosem figyeltem rá és sosincs vele bajom. Nagyon könnyű hús nélkül bevinni, úgy látszik. (Néha átnézem a legfontosabb tápanyokat s megállapítom, bőven, változatosan eszem jó forrásokat, nem kell külön figyelnem rájuk.)
Nyilván egy kiegyensúlyozatlanul evő vegának problémái lehetnek, de egy kiegyensúlyozatlanul evő húst is evőnek is (lehet, hogy valamivel kevésbé, de nem a hús hiánya miatt rossz az étrendje egy vegának, ha az).
Nincs mit helyettesíteni.
Növényi alapú vas források: ribizli, vörösáfonya,szójabab, szeder, paradicsom, dió, mogyoró, quinoa, spenót, káposzta, sárgabarack, vörösbab (a teljes lista hosszú...)
Fehérje mindenben van, de ha nagyobb mennyiséget (100-200g naponként)akarsz bevinni: zöldborsó, csicseriborsó, bab, szója, lencse, szejtán vagy más gabonafehérjék.
Kalcium: szezámmag,rebarbara,brokkoli,spárga,mandula,csalán,lenmag, banán,mák,dió,szója stb.
Omega3: dió,lenmag,chiamag,porcsin,mogyoró,banán,ribizli,szeder,szója stb
A B12 vitamin pedig városi közegben természetes formában már sem állati sem növényi élelmiszerekben nincsen jelen, mert ezt a vitamint a talajban élő baktériumok termelik, de mivel mindent vegyszerekkel kezelnek ezek elpusztulnak. Az állatoknak vagy a takarmányához adják hozzá táplálékkiegészítőként, vagy egy injekcióval befecskendezik nekik. Így a tejben vagy tojásban ugyanúgy megjelenik mint a húsban, tehát, ha vegetáriánus vagy akkor nem kell rá külön figyelmet szentelni.
A városi vegánoknak ajánlott b12 táplálékkiegészítő szedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!