Férjem cukorbeteg lett. Milyen kenyeret vegyek Neki, ami ehhez a legegészségesebb?
Semmilyet, és komolyan mondom.
Vegyél tk zsömlét vagy kiflit, annak darabja x gramm szénhidrátot tartalmaz, tudjátok normálisan számolgatni, míg kenyérnél szelet-függő.
Szerintem semmilyet, de kérdezd meg őt, hogy az orvos tanácsa alapján hogyan étkezik.
Nekem is van cukorbeteg rokonom, még cukrot is eszik néha, de kenyeret azt sokat, tk-t.
Én pedig cukorbetegség nélkül sem eszem kenyeret, túl szénhidrátos.
A cukorbetegek egy részének remek az extrém kevés szénhidrát is, másoknak pedig ez rossz s folyton szénhidrátokat tolnak, persze kontrollált mennyiségben s elő van írva, gyorsból mikor mennyi mehet.
Ha rostosabb kenyeret veszel és keveset eszik belőle, az elég egyszerű és viszonylag működő megoldás lehet, legalább eleinte. Nem mindenki tudja egyik napról a másikra elhagyni a kenyeret, valamiért sokaknak ez nehézséget jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!