Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit jelent pontosan, hogy egy...

Mit jelent pontosan, hogy egy tabletta 250mg TISZTA MAGNÉZIUMOT tartalmaz?

Figyelt kérdés
Van ez a Jutavit Magnézium, aminek a dobozán az áll, hogy 250mg tiszta magnéziumot tartalmaz. 1238mg magnéziumot tartalmaz (oxid, karbonát, citrát magnéziumokból), nyilván ez teljes egészében nem szívódik fel. De itt van ez a feltüntetett "tiszta magnézium tartalom 250mg", ez azt jelenti, hogy 1 tabletta bevételével ennyi hasznosul az összes 1238mg-ból?

2017. aug. 10. 09:28
1 2
 11/13 Ignis Subdialis ***** válasza:

A magnézium-laktát képletéből a periódusos rendszer atomtömegei alapján: C6H10MgO6 = 6*12+10*1+24,3+6*16=202,3 a teljes molekulatömeg. Ennek 1%-a 2,023. A magnézium tömegét elosztva ezzel a mennyiséggel:

24,3/2,023 = 12,01% a laktát magnéziumtartalma. Ez közel megegyezik a citrátéval.

A laktát felszívódása viszont valamivel jobb a citráténál (90%), 100% közelinek tekinthetjük.

Ami mégis kicsit kedvezőtlenebbé teszi a citrátnál, az az ára. Nem sok laktátos magnéziumpótló kapható a piacon, a legismertebb a MagneB6, ez a legdrágább is. Ugyanennyi elemi magnéziumot tartalmaz feleennyiért az Innopharm Magnézium-laktát, de még így is 50 mg-ot kapsz kb. 16 Ft-ért. Hajszálnyival olcsóbb csak a Dr. Chen Mg+B6 Forte, amiből 120 mg kb. 33 Ft (nem a gingko-s, hanem a sima).

Ezzel szemben citrátból olcsóbb készítmények is találhatók, pl. a BioCo magne-citrátból 135 mg felszívódó magnézium kb. 25 Ft, de akár vegytiszta Mg-citrát port is vehetsz, amiből 16 Ft-ba 350 mg felszívódó Mg kerül.

2017. aug. 15. 12:01
 12/13 anonim válasza:
Profi, szinte tudományos infókat kaptam a magnézium készítményekről, köszönet érte. Már csak azt kérném, hogy a magnézium-kloridról is ejtsetek néhány szót. Ugyanis, vagy 3 hónapja ezt szereztem be, és még komoly adag van belőle.
2017. dec. 9. 22:28
 13/13 Ignis Subdialis ***** válasza:
Őszintén szólva még nem hallottam róla, hogy valaki szájon át pótolt volna magnézium-kloriddal magnéziumot, én még csak bőrön át próbáltam így, az hatásos, gyorsan kioldja a magnéziumhiányos izomgörcsöt, csak hát eléggé ragacsos jószág.
2017. dec. 10. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!