Szerintetek ez így normális?
Nos, azt mág támogatom, hogy vannak édességes napjaid, de hogy egy nap cukormérgezésig edd magad (nem feltétlenül szó szerint, lehet, hogy ez nem akárkinek megy), azt nem tartom egészségesnek. Te, mint ex-anorexiás, amúgyis hajlamosabb vagy evészavarra, én vigyáznék.
Nincs olyan édesség, amiből nem kell neked rengeteg? Sokaknak tömény étcsokiból kevés is elég. Nem mondom, hogy csak azt edd és pl. sütit ne, de azt is óvatosan, ne akármennyit.
A másik ötletem viszont az, amit én is csinálok: ne cukros édességeket egyél, ha lehet. Nem tudom, az édességre vagy a cukorra vágysz, de az utóbbi sokaknak bekavar negatívan, azonkívül egészségtelen, értéktelen anyag, ami csak energiát biztosít (úgy értem, kalóriát, mert amúgy van, akit enerválttá tesz). Könnyen sokat lehet belőle enni s jön a hízás és egyéb bajok. Heti egyszer szolidabb a helyzet, de akkor sem jó túlzásba vinni.
Nagyon finom, tápanyagdús cukormentes édességek vannak. Én pl. szeretem a tortákat, pudingokat, csokit... Magam készítem őket és nincs bennük cukor, még szénhidrát sem sok, de az persze nem mindenkinek gond.
Még a cukros édességek sem egyformák, az egyik értékesebb, táplálóbb, laktatóbb, minimális hozzáadott cukorral, a másik pedig cukorbomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!