Vér a székleten, szeretném, ha újra normális lenne, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Eddig is, világ életemben renyhe volt a bélműködésem, ezen már nagyon szeretnék változtatni. Sokszor van szorulásom, ilyenkor egy hétig semmi mozgás, aztán hirtelen hasmenésbe csap át és kijön minden. Aztán megint egy hét szünet. Most is megindult, ugye a legkeményebb része ami már régóta ott van. Valamennyi vér szokott lenni a papíron, gondolom az erőlködés miatt, de most, ahogy kitöröltem "előről" olyan volt, mintha megjött volna. 1 élénkpiros csepp éktelenkedett ott. Szerintem nyilvánvalóan az erőlködéstől/aranyértől jött (?), de ezt már nagyon unom. Szeretnék valami természetes székletlazítót, ami az ilyen súlyosabb állapotra is megoldást kínál, mert nem 1-2 napig tartó szorulásról van szó. Kinek mi volt be?2017. júl. 9. 16:53
1/7 anonim válasza:
ez nagyon nem jó amit írtál, mert ez pont a székrekedés és a hasmenés váltakozása, mert a székrekedést nem szabad hasmenés kövesse. ha megjön a széklet akkor is kemény bogyós állagú, semmiképp se hasmenés. amúgy mire föl jön a hasmenés? hashajtózol? vagy spontán? mert akkor nagyon nem kéne. jobb lenne ha megnézetnéd magad. amúgy lehet simán aranyértől is. de jobb lenne utána járni
2/7 A kérdező kommentje:
Ha megjön, akkor eleinte kemény és bogyós, de amint ez 1-2 alkalommal kijön általában 1 órán belül hasmenéssé változik. Nem hashajtózok, de már elgondolkoztam rajta, hogy hátha attól jobb lenne... De nem akarok rászokni, mert onnan végképp elvágták. Pár éve voltam ugyanezzel dokinál, meg hogy keményedett a hasam egy helyen, votlam gasztroenterológián is, de nem találtak semmit. A tükrözés mondjuk kimaradt, de szerintem ez egyértelműen végbéltáji panasz, mármint hogy felsérti a kemény széklet. Ezért próbálok utánaolvasni, hogy miket ajánlanak, de mindenhol ilyen max 3 napos székrekedést olvasok, ami nekem már édeskevés. A héten kezdtem el lenmagot enni, de még nem tapasztalok változást.
2017. júl. 9. 17:10
3/7 A kérdező kommentje:
Azt még hozzáteszem, hogyha szökőévente nem teljesen kemény és nem is hasmenéses a széklet onnantól a vérzés megszűnik.
2017. júl. 9. 17:11
4/7 anonim válasza:
Szia,próbáld meg az útifűmaghéjat rendszeresen fogyasztani,az ilyen panaszokra is kiváló.
5/7 anonim válasza:
Nekem a Béres csepp vált be. Ugyanilyen voltam, mint te. Így sem megyek túl gyakran WC-re, de legalább heti kétszer biztos.
6/7 anonim válasza:
Napi pár szem aszalt szilva, vagy friss megoldja a gondodat. Éhgyomorra egy üres joghurtot egyél meg minden nap.
7/7 anonim válasza:
Igyál sokkal több vizet!A székrekedés egyik oka a kevés folyadék, ettől lesz a széklet kemény. A vér valószínű aranyér miatt van. Esetenként jó hashajtó a keserűsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!