Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek, ha lassan már...

Mit tegyek, ha lassan már pótcselekvéssé válik az evés nálam?

Figyelt kérdés

nem azért, mert éhes vagyok, hanem mert jó mindig valamit ropogtatni a számban, leghyen az egy darabka sajt, vagy egy kis keksz, teljesen mindegy

hogyan tudnék leszokni erről?

2017. jún. 7. 16:28
 1/3 anonim ***** válasza:
48%
Keress helyette más pótcselekvést. Pl. maszturbálj. : )
2017. jún. 7. 16:33
 2/3 anonim ***** válasza:
70%
Remek pótcselekvés a sport!
2017. jún. 7. 17:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Na ennek véletlenül szakértője vagyok, mert én gyerekkorom óta(!) pótcselekvésként eszem, voltam már bulimiás is, szoktak lenni falásrohamaim is. Ennek egy része nem lelki hanem biológiai okokból, ugyanis mint kiderült inzulinrezisztens vagyok, ami gyors vércukorszint leeséssel jár, és emiatt hamar megéhezek, továbbá minnél több szénhidrátot eszek annál több szénhidrátot kívánok. (ez utóbbi mindenkire igaz, de inzulinrezisztenseknél sokkal erősebben)

A kezelésem három (sőt négy) összetevőből áll: van egy pszichiáterem, aki felírt egy gyenge antidepresszánst, amit bulimiásoknak szokatk írni. Van egy pszichológusom, akihez minden héten járok, és van egy belgyógyászom, aki az inzulinrezisztenciámat kezeli. (A negyedik emberem a dietetikusom, de hozzá csak 3 alkalommal kellett mennem, diétás oktatásra.) Mindegyik orvosom tud a többi orvosomról, és támogatják hogy járok azokhoz is.

Nem tudom, hogy nálad mennyire erős ez a kényszer (valószínüleg nem olyan erős mint nálam), de ha úgy érzed, hogy komoly a gond, akkor javasolom első körben egy belgyógyász megkeresését.

2017. jún. 7. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!