Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tejesre lehet epret enni? Nem...

Tejesre lehet epret enni? Nem oloz hasmenést?

Figyelt kérdés

2017. jún. 6. 17:01
 1/8 anonim válasza:
Szerintem inkább ne próbáld ki..
2017. jún. 6. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én meg eperturmixot ittam na ilyenkor mivan meghalok bélcsavarodásba?
2017. jún. 6. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Rendszeresen eszek natur joghurtot eperrel ilyenkor szezonban.

Zabkását is tejjel főzöm fel, abba is teszek epret. Soha nem volt még hasmenésem tőle.

2017. jún. 6. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Ugyan már!

SOkan eszik az epret tejszínhabbal.

2017. jún. 6. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
De én nem tejszínhabbal vagy joghurttal eszem,hanem konkrétan megittam egy tejeskávét 222 ml tejjel.
2017. jún. 6. 17:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Èn inkább a kávè-eper kombó miatt aggódnèk. Sok helyen lehet kapni eperturmixot, otthon is lehet fogyasztani, sehol nem intenek, hogy vigyázat, hasmenèst okoz. 2 deci tejtől meg pláne nem lesz bajod.
2017. jún. 6. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. Hasmenést okozHAT, de nem biztos, hogy fog.
2017. jún. 6. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Az eper-tej kombinációval az lehet a baj, hogy a tej az elég jó táptalaj a mikroorganizmusok számára.


Az eper viszont a földön terem. Lehetnek rajta különböző mikrobiológiai szempontból veszélyes szennyeződés maradékok a mosás után is.

Ezzel nem is volna különösebb probléma ha csak úgy simán megesszük, mert a gyomorba jutva a savas környezetben elpusztul a mikróbák jórésze.


Na de mi van ha tejjel felhígítjuk a gyomorsavat, ezzel a mikróbák tenyészésének kedvező körülményeket teremtve.

A felhígított kisebb koncentrációjú gyomorsav már nem feltétlenül pusztítja el a mikroba maradékot, sőt a tej táptalajként működik és szaporodni kezdhetnek, ha maradt rajta kevés szennyeződés.


Ezért mondták a régi öregek tapasztalatból, akik nem véletlenül figyeltek az ilyesmire, hogy "eperre ne igyunk vizet, sőt tejet még inkább nem szabad".

A víz is felhígítja a gyomorsavat és csökkenti a baktérium ölő tulajdonságát.


Ez nem mindenkinél egyformán működik, mert aki hozzászokott a kicsit természetesebb környezethez, annak az immunrendszere már ellenállóvá vált a kisebb számú mikrobilógiai ágens leküzdésére. Viszont aki úgy nevelkedett, hogy még a potól is óvták, annak még a sima eper is okozhat gondot, tej nélkül is.


Nagyon sok egyéni dologotól, személyes érzékenységtől is, de a lényeg, hogy az epret nagyon alaposan áztassuk és mossuk meg a felhasználás előtt, akkor nem okozhat gondot.


Még egy kis érdekesség, hogyan tudjuk mialakítani a gyermekeinknél a szervezet jó ellenálló képességét a baktériumok ellen:


https://www.youtube.com/watch?v=v9kz6N0lwaM

2017. jún. 7. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!