Napi 1 kg gyümölcs elfogyasztása káros?
Nem, ha nem kapsz tőle hasmenést, hascsikarást, hányingert, vagy hasonló módon nem jelzi a szervezeted, hogy túl soknak találja. Igazából a nyers gyümölcsnek kéne lennie a legalapvetőbb táplálékunknak, nem a fehér lisztnek meg a húsnak.
Az 1 kg soknak hangzik, de ha belegondol az ember, hogy egy megtermettebb alma negyed kiló...
Egyetértek az előttem szólókkal. Ez amúgy nem is sok, lazán be lehet dobni. Egyetemista koromban hazafelé megtettem egy időben, jólesett.
Ma már nem jó nekem a sok cukor, de extrább napokon azért eszem ennyi gyümölcsöt (görögdinnyéből 2 kiló alatt amúgyis képtelen vagyok fogyasztani :D). A szervezetem elég jól jelez, ha nem tetszik neki valami, de némi gyümölccsel nincs baja. Akinek van, az ne egye, illetve nem is egyformák a gyümölcsök, én pl. rosszul bírom az almát, úgyhogy azt alig eszem, a többi okés, az aszaltak is, csak a mennyiség ne legyen óriási.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!