A mindennapi lencse fogyasztás nagyon egyészsége, ugye?
Nem tudom, mit csodálkoznak egyesek, fél kiló főtt lencse az egy tál és kész, simán meg lehet enni, még a dupláját is. Csak mert nem mindenkinek megy, egyeseknek lazán.
Nos, most nem nézem meg az összetételét, te bizonyára jól megnézted, kérdező. Ha a napod többi étele olyan, hogy jól jössz ki, plusz bírod a lencsét (nem mindenki bír mindennap száraz hüvelyest enni, van, aki rosszul lesz tőle) akkor egészségedre!
Ha én ebédre 70 grammfehérjét eszem, akkor is pompás lesz a napom, ismeretlenül nem mondható, hogy 50g ebédre sok...
Amúgy növényiből egy picit több kell, mert kicsit rosszabbul hasznosul, úgy tudom (bár van, ami segíti a hasznosulását).
Aminosavösszetétel? Nem komplett, de gabonával már igen (a csuda tudja, milyen arányban, de ez az egyik tipikus jó kombó vegánoknál). Mással is párosítható, a hüvelyesekben sok a lizin, a többi növényben az tipikusan kevés van, de a többi OK.
Nem érdemes csak egy-két összetevőre (lencse, fokhagyma) és néhány mikrotápanyag mennyiségére alapozni az egészséges táplálkozást. A cél egy olyan étrend kialakítása kell legyen, mely megfelelően lefedi a makro- és mikrotápanyag-szükségletedet.
Egyes ételek tartalmáról itt tájékozódhatsz: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!