Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért puffadok a protein...

Miért puffadok a protein portól? Nem vagyok laktózérzékeny. Az elmúlt fél évben próbáltam tejsavót, marhát, szóját és most rizsfehérjét de ettől is puffadok, néha meg is hajtanak. Milyen összetevőtől lehet?

Figyelt kérdés

2017. máj. 15. 15:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, konkrétan puffadást okozhat-e, de ott van pl. az édesítő. Hasmenést több édesítő képes okozni az arra érzékenyeknél. Esetleg betegséged van fehérjével kapcsolatban vagy csak eleve túladagolod, így ismeretlenül nem tudhatom.
2017. máj. 15. 16:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Próbáltál olyat is, amiben van hozzáadott emésztőenzim? Milyen márkát próbáltál? Én úgy vettem észre, hogy a gyengébb minőségűek hajlamosabbak lufit csinálni az emberből. Az MHN-től például nem tudtam emberek közé menni. :)
2017. máj. 15. 17:48
 3/6 A kérdező kommentje:
1. Igen az édesítőre én is gyanakszom, de csak fehérje poroknál jelentkezik a puffadás 2. Csak a wpp-t talán amiben van hozzáadott emésztőenzim de azzal is jelentkezett a puffadás fél órán belül:/
2017. máj. 15. 21:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyomj egy probiotikum kúrát, hátha hiányzik valami hasznos bactérium a beledből... előfordulhat ez is könnyedén.
2017. máj. 16. 07:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Probiotikum, illetve picit kevesebbet vigyél be. A sok fehérjétől is lehet puffadni. Ha egyébként fehérjedúsan étkezel, akkor lehet, teljesen feleslegesen viszel be pluszba.

Illetve, biztos vagy benne, hogy nem vagy laktózérzékeny? Voltál kivizsgáláson, vagy csak eddig nem figyeltél meg ilyesmit magadon? Csupán azért kérdezem, mert én évekig szenvedtem, csak nekem pont, hogy székrekedésem volt, és a fehérjeportól jött ki kegyetlenül. Pár nap szedés után még a vizet is kihánytam, és nem tudtam messze menni a wc-től. Akkor derült ki, hogy a laktózintoleráns vagyok. Terheléses tesztem a határérték nyolcszorosát produkáltam, és majdnem összeestem a rosszulléttől. Hétköznapokban nekem is csak annyi volt a por előtt, hogy néha fájt a gyomrom, meg puffadtam. Pedig én nagyon érzékeny vagyok. Szóval, ha nincs letesztelve, mindenképp vizsgáltasd meg magad, mert komoly következményei lehetnek (pl felszívódási problémák, és ebből fakadó hiánybetegségek).

2017. máj. 16. 09:26
 6/6 A kérdező kommentje:

Probiotikum kúrát tegnap kezdtem. Nemvoltam kivizsgáláson de se a tej,se a többi tejtermék nem puffaszt, ezért gondolom hogy nemvagyok laktózérzékeny

Ráadásul nemrég vettem Iso Whey Zero-t ami ugye laktózmentes és attól is jelentkezett a puffadás fél órán belül

2017. máj. 16. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!