A kristály cukor tényleg olyan káros az egészségre, mint ahogy azt írják internetes oldalakon, vagy túloznak?
Károsnak nem káros. Csak nagy mértékben történő fogyasztás esetén okozhat egy csomó problémát hosszútávon.
De mértékkel fogyasztva semmi bajod nem lesz tőle.
Én 130kg voltam régen, most 75 vagyok...az életmódváltásom elején természetesen én is elhagytam cukrot, fehérlisztet mindent, mert ezek maga a sátán... kellett hozzá 5 év és csalódás az összes létező édesítőben, hogy rájöjjek, nem a cukorral volt a baj soha, hanem azzal, hogy 2havonta pusziltunk be 2*10kg-ot... 3an...
Mostanság 1kg 1-2 néha 3 hónapra is elég...
Mindegy, hogy barna cukor, nádcukor vagy répacukor. Ez mind cukor, nincs köztük számottevő különbség.
A mértékről: egyesek szerint annyi az egészséges, amit egész friss gyümölcs (és zöldség) formájában fogyasztunk el, az ételekhez (mesterségesen) hozzáadott cukor pedig kerülendő.
Ha jól rémlik, a hivatalos ajánlás max. 4 tk cukor/nap. Ha ezt betartod, már tettél valamit az egészségedért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!