A zabkása után rosszul vagyok. Vajon mi bajom lehet?
Régóta testépítek,és rendszeresen eszem zabkását reggelire.
Az utóbbi években megfigyeltem, hogy a zab elfogyasztása után rosszul vagyok.
Az állapot 10-15 percig tart, ilyenkor émelygést érzek, valamint olyat, mint mikor hasmenése van az embernek. Általában wc-re is kell mennem közvetlen utána. Nem értem, hiszen ennyi idő alattlehetetlen, hogy bármit is feldolgozzak belőle, amire allergiás lehetek.
(U.i.: a kávétól is kezdek hasonlókat érezni, bár ez nem hiszem, hogy összefügg, valamint a tejre nem vagyok allergiás, az magában nem okoz tüneteket)
Valami vélemény? Enyhén pattanásos is vagyok(18/f), szerintetek ez is közrejátszhat?
Válaszotokat előre is köszi:)
A közös pont lehet a kulcs.Ha cukor van a zabkásában és a kávéban is, akkor az: terheléses cukor.
Ha tej, akkor az: laktózintolerancia például.
Nem hinném, hogy a cukor vagy a tej lenne. Leírta, hogy a tejtől semmi baja. És gondolom, van olyan más étel, amiben van cukor és attól nincs rosszul.
Meg nem is írta, hogy cukrozza a zabkását.
A zabkása egyszerűen megterhelő az emésztőrendszernek. Ha gyakran eszed, akkor egyél ritkábban, hiszen a szervezeted jelzi, hogy nem kér ennyit, ilyen gyakran belőle. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.
A zabkása NEM megterhelő a szervezetnek, 3-as. Gyermekétel.
A kérdezőnek a kávétól is vannak tünetei.
Kérdező:menj el egy terheléses cukorvizsgálatra!
Azért az erősen kétlem, hogy soha semmi mást nem eszik, amiben cukor van :)
Egyébként meg megterhelő, pont azért laktat annyira, mert nehéz megemészteni. Ettől még jó. Csak aki nem bírja, mert túl sokat eszik belőle, az egyen kevesebbet.
Van, aki sosem eszik répacukrot, lehet, hogy ritka, de előfordul és nagyon könnyen megoldható.
Gond lehet már eleve a zabbal, szénhidrát, gluténszennyezettség... Nem mindenkinek esik jól.
Ha a cukor egy lehetséges probléma, akkor figyelni kéne, mindig jönnek-e a tünetek cukor evése után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!