Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A zabkása után rosszul vagyok....

A zabkása után rosszul vagyok. Vajon mi bajom lehet?

Figyelt kérdés

Régóta testépítek,és rendszeresen eszem zabkását reggelire.

Az utóbbi években megfigyeltem, hogy a zab elfogyasztása után rosszul vagyok.

Az állapot 10-15 percig tart, ilyenkor émelygést érzek, valamint olyat, mint mikor hasmenése van az embernek. Általában wc-re is kell mennem közvetlen utána. Nem értem, hiszen ennyi idő alattlehetetlen, hogy bármit is feldolgozzak belőle, amire allergiás lehetek.

(U.i.: a kávétól is kezdek hasonlókat érezni, bár ez nem hiszem, hogy összefügg, valamint a tejre nem vagyok allergiás, az magában nem okoz tüneteket)

Valami vélemény? Enyhén pattanásos is vagyok(18/f), szerintetek ez is közrejátszhat?

Válaszotokat előre is köszi:)

2017. máj. 9. 09:06
 1/7 anonim ***** válasza:

A közös pont lehet a kulcs.Ha cukor van a zabkásában és a kávéban is, akkor az: terheléses cukor.

Ha tej, akkor az: laktózintolerancia például.

2017. máj. 9. 09:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, cukor van mindkettőben. Köszi a tippet, majd kipróbálom anélkül is, hátha :)
2017. máj. 9. 09:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy a cukor vagy a tej lenne. Leírta, hogy a tejtől semmi baja. És gondolom, van olyan más étel, amiben van cukor és attól nincs rosszul.

Meg nem is írta, hogy cukrozza a zabkását.

A zabkása egyszerűen megterhelő az emésztőrendszernek. Ha gyakran eszed, akkor egyél ritkábban, hiszen a szervezeted jelzi, hogy nem kér ennyit, ilyen gyakran belőle. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

2017. máj. 9. 09:28
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

A zabkása NEM megterhelő a szervezetnek, 3-as. Gyermekétel.

A kérdezőnek a kávétól is vannak tünetei.

Kérdező:menj el egy terheléses cukorvizsgálatra!

2017. máj. 9. 09:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért az erősen kétlem, hogy soha semmi mást nem eszik, amiben cukor van :)

Egyébként meg megterhelő, pont azért laktat annyira, mert nehéz megemészteni. Ettől még jó. Csak aki nem bírja, mert túl sokat eszik belőle, az egyen kevesebbet.

2017. máj. 9. 09:37
 6/7 anonim válasza:
45%
Úgy tudom összefüggésben állhat a zabfogyasztás miatti rosszullét az epe betegségeivel. Esetleg ennek nézz utána.
2017. máj. 9. 11:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Van, aki sosem eszik répacukrot, lehet, hogy ritka, de előfordul és nagyon könnyen megoldható.

Gond lehet már eleve a zabbal, szénhidrát, gluténszennyezettség... Nem mindenkinek esik jól.

Ha a cukor egy lehetséges probléma, akkor figyelni kéne, mindig jönnek-e a tünetek cukor evése után...

2017. máj. 9. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!