Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagyon sokáig egésszégtelenül...

Nagyon sokáig egésszégtelenül étkeztem. Mennyi ideig lehet ez kihatással az életem további részére?

Figyelt kérdés

Az elmúlt 7-8 évben gyakorlatilag az egészségtelen életmód mintapéldája voltam. Kb. kizárólag chipszeken, gyorséttermi kajákon éltem, nem mozogtam semmit. Viszont az elmúlt 2-3 hónapban szinte 180 fokos fordulatot tettem, és ezt fenn is szeretném tartani hosszútávon. Viszont nagyon, (néha pánikszerűen) aggaszt, hogy milyen hatással lehet a korábbi életmódom a jövőmre. Szerencsére most még nincs semmi egészségügyi problémám, de félek, hogy ez a sok egészségtelen kaja károsíthatta a szervezetemet. Tudom, hogy dohányosoknál vannak olyan adatok, hogy leszokás után mennyi idővel csökken vissza pl. a tüdőrák kockázata normálisra.

Esetleg az én esetemben nem tudja-e valaki, hogy vannak-e hasonló statisztikák, vagy ez már mindenképp nyomot fog hagyni a későbbiekben az egészségemen valamilyen formában?

Minden válaszért hálás vagyok!

2017. máj. 8. 01:50
 1/2 anonim ***** válasza:
Egész életedre... ellenben sokat javíthatsz.
2017. máj. 8. 06:56
 2/2 anonim ***** válasza:
A dohányosoknál sem a kockázat csökken vissza, hanem a kor előrehaladtával a nemdohányosok kockázata is növekszik, és egy leszokott dohányos kb 25 év alatt egyenlítődik ki...
2017. máj. 8. 06:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!