Amikor a lencsét áztatom, akkor mennyi kálium, foszfor (meg más egyéb ásványi anyagok) oldódnak ki belőle?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 29. 17:18
1/3 anonim 



válasza:





A lencsét nem is fontos beáztatni, mert hamar megfő amúgy is. Én 15 percig szoktam csak áztatni, és így nem fő ki a héjából, ha csendesen főzöd az ételt.
2/3 A kérdező kommentje:
Én azt hallottam, hogy valami miatt kell áztatni, mert úgy nem igazán egészséges az emésztő szervrendszernek. Kb. 100 grammban olyan 900-990 mg kálium van (ugyanis ez ami igazán fontos benne az ásványok közül) ebből mennyi oldódhat ki olyan 1-2 órás áztatás során?
2017. ápr. 29. 18:51
3/3 anonim 



válasza:





Vannak, akik egy napig is áztatják, a vizet többször cserélve (a lektinek miatt), és ezután főzik puhára. Nem hinném, hogy számottevő lenne az ásványi anyag veszteség, viszont az emésztésednek jobb lesz így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!