Van itt más is, aki minden étkezés után hangosan emészt?
Nem megfelelő az emésztés.
Nekem is ez volt, bár ez volt a legkisebb gond, mellette nagyobb gond volt, hogy rosszul voltam.
amióta szedek emésztéssegítőt (pangrol-t szedek de pl. a kreon is ugyan az) szinte semmi hangot nem ad és a székletem olyan jó mint amilyen még életemben nem volt :D
Ha csak hangja van, más probléma nincs, nem kell aggódni. Én is ilyen voltam mindig, az emésztésemmel nincs semmi gond.
(Amúgy a legnehezebben emészthető ételek a gabonák, hüvelyesek és egyéb növényi magok, valamint a tej.)
A húsok. A növények fél-1 óra alatt megemésztődnek, a húsok emésztése 2.5-4 óra.
Az emészthetetlen rostok létfontosságú szerepet játszanak az anyagcserénkben, mivel a vastagbélben felszívódva megkönnyítik a székletmozgást és az ürítést, a húsnak viszont a nagyrésze hasznosíthatatlan anyag.
Kérlek nézz utána a biológiának kicsit, mielőtt butaságokat írsz és magadat égeted :)
Mármint a gyomorban? Én a teljes emésztőrendszerre gondoltam. Mutass már légyszi egy táblázatot, mely szerint a hús emésztése (nem a gyomorban tartózkodása) tovább tart, mint mondjuk a sárgarépáé.
Bár a kérdező számára ez nem igazán releváns, de mindegy.
Hát, ezeket már én is láttam.
Néhány gondolat:
1. Az emésztés nem csak a gyomorban történik, ld. 3. link.
2. Az, hogy egy étel milyen gyorsan halad át a gyomron, függ a zsír- és fehérjetartalmától (vö. hús - babok, olajos magvak). Ettől még nem lesz egy étel egészségtelen.
3. A cukor és a sok vizet tartalmazó ételek/italok emésztése elég gyorsan megtörténik, mégsem gondolja azt egy épeszű ember sem, hogy egy cukros üdítő egészséges.
4. Annak oka, hogy a vegetáriánusok emésztése általában gyorsabb, mint a vegyes étrendet fogyasztóké, a fentiekből következik. Kevesebb fehérje, zsiradék, több emészthetetlen rost, magok és gyümölcs. De a gyors emésztés nem mindig áldásos, ld. krónikus hasmenés és társai. Azt is jelentheti, hogy valaki nem tudja megfelelően megemészteni az ételeket, amiket fogyaszt, vagy ezek tápértéke (ld. hasznosítható fehérje) nagyon alacsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!