Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egészségtelen a csapvíz?

Egészségtelen a csapvíz?

Figyelt kérdés
Én szinte csak csapvizet iszok. De van néhány ismerősöm, aki csak palackozottat. Szerintük a csapvíz az egészségtelen, rossz ízű, klórozott. De igazából nem értem, hogy a nem tudom mennyi ideig palackban állt víz miért jobb tőle. Valaki elmagyarázná?

2017. márc. 29. 17:57
1 2
 11/11 anonim válasza:

Jó hogy egészségtelen. Csak végszükség esetén iszom csapvizet, olyan rossz az íze...Mitől? Pl a rozsdás mocskos ősi vízvezetékek miatt. Lehet, hogy a vízműben, ahol mérik a víz összetételét, ott megfelelő, de mire a csapból kifolyik, már nagyon kellemetlen ízű. Nem véletlen, ha leenged a vízhálózat, és újraindítják, jön fel a sok barna mocsok a csapból.

A vízben klór pesig csak elvétve lehet, mivel reakcióba lép a különféle elemekkel, helyette klórvegyületek keletkeznek, amit egészségesnek biztos nem mondanék, ráadásul ezt a legtöbb vízszűrő abszolút nem is szűri meg.

2017. aug. 26. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!