Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért kívánom a csokit?

Miért kívánom a csokit?

Figyelt kérdés

Két hete nem eszem kenyeret, krumplit, tésztát meg olyan dolgokat, amik hozzáadott cukrot tartalmaznak, tehát gyümölcsöt igen.

Most délután viszont elkezdtem eszeveszetten kívánni a csokit, nem az édes ízt, hanem kifejezetten a kakaó ízét. (Szerencsére nincs itthon.)

Mi hiányozhat? Tulajdonképpen csak a tésztáról (és a csokiról) mondtam le, mert kenyeret meg krumplit előtte sem ettem (kiflit, zsemlét sem).

Légyszi, ne ajánljatok semmi diétás meg paleo (ha egyáltalán van ilyen, bár nem hiszem) csokikat, mert nem akarok enni, csak kívánom.

2017. márc. 23. 18:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem jelenti feltétlenül, hogy "hiányzik valami" tudod az ember időnként csak úgy megkíván dolgokat...
2017. márc. 23. 20:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Megválaszoltad, hiányzik a kakaó. Én is odavagyok érte, a drasztikus életmódváltásaim óta is eszem. Hozzáadott cukrot sosem, de kakaót mindennap.

Persze van egy kicsike esélye, hogy valami mikrotápanyag hiányzik, ami a kakaóban van, de nagyobb esélyt adok annak, hogy szereted a kakaót és hiányzik.

Természetesen van paleo csoki, sokféle. Bár én házi csokiszószt használok, ami paleo meg vegán meg ilyenek. A "diétás" értelmezhetetlen, mivel minden diéta más. Az én csokiszószom sok diétát nézve diétás, csak kegyetlenül zsíros és kalóriadús. Fogyni nyilván lehet vele, az nem a kalóriasűrűségen múlik (bár a brutál tömény ételekkel sokkal könnyebben is fogyok). Nagyon változó, kinek mi segíti a fogyását, de a mennyiség alapvetően fontos.

2017. márc. 23. 22:49
 3/4 anonim ***** válasza:

"A kakaó hasonlóan magas magnéziumtartalommal rendelkezik, mint a tökmag. Ezen felül sok nyomelem található benne, és értékes antioxidáns-forrás is. A szokásos tejcsokoládé azonban nagyon kevés kakaót, ellenben sok cukrot és tejport tartalmaz. A kakaóban gazdag alternatíva a keserűcsokoládé. Válasszunk legalább 70%-os kakaótartalmút."

[link]

2017. márc. 24. 07:06
 4/4 A kérdező kommentje:

Jut eszembe... Az utóbbi időben a stressz miatt szedtem magnéziumot, és elfogyott, csak még nem jutottam el, hogy vegyek. Hát ezért. Köszönöm a válaszokat.

Amúgy nekem a csoki alapvetően a 70%-os és akörüli csokoládékat jelenti, csak magamat ismerve nem tudok csak egy kockát enni, ezért sem tartok most itthon.

2017. márc. 24. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!