Miért kívánom állandóan a csokit, vagy az édességet?
Ha hirtelen sok, gyorsan lebomló szénhidrátot (cukor) kap a szervezet, a hasnyálmirigy hirtelen sok inzulint bocsát ki. Ez a szint gyorsan leesik, lejjebb, mint a korábbi szint volt - ez pedig még erősebb éhségérzetet vált ki, ugyanarra.
Néhány napig álld meg, hogy ilyet eszel, térj át a lassan felszívódó szénhidrátokra és akkor magától elmúlik a jelenség.
Egy nekem bevált tipp, hasonló helyzetben: emeld meg a fehérjebevitelt, az nagyon el tudja tömni az embert.
Rántotta, túró, szárnyasmell, stb.
Ha tudtam, hogy reggeli után sokáig nem lesz lehetőségem enni, mindig egy bőséges rántottával indítottam és a délután közepéig nem is voltam éhes.
Illetve sok helyen lehet kapni szinte teljesen átlátszó zacsiban müzlit, amiben csak magok, gabona van, nincs cukrozva - az az egyik legjobb lassú felszívódású szénhidrátforrás.
[link] - például ez. A csomagoláson nézd meg, hogy tartalmaz-e cukrot, amit te vennél, ha nem, akkor jó. Gyümölcsdarabokkal és natúr joghurttal szintén tartalmas kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!