Földimogyorótól faj a torkom és ejszaka feldagad a szám?
ne viccelj már, ez egy anafilaxiás reakció, azonnal menj be vmi sürgősségi helyre, kicsit se játék, ha már a gégéd és szád is ödémásodik, a következő az lesz h fulladni kezdesz, de azt nem kéne megvárni.
persze h allergia csak éppen az a fajta amit nem igazán szoktak túlélni, ha nem áll meg azon a ponton, amit írtál, márpedig csak hajszál kérdése.
Mindenképp kell magadnál tartani vészhelyzeti adrenalin injekciót (Epipent), szóval sürgősen menj el dokihoz.
méghozzá olyannyira kevés h ismertem olyat, akinek csak a késén hagyták rajta a mogyórókrémet, pontosabban letörölték de nem mosták el, és ő meg nagy hevesen azzal kente meg a kenyerét, ennyi, nos ez az életébe került,már nem tudtuk megmenteni.
és de igen, azért ha van angiooedema, azt már lehet anaphilaxias reakciónak nevezni, shocknak nem, mert azt nem igazán éli túl az ember. majd ha meghaltál pl mert megfulladtál, vagy éppen csak megmentettek egy gégemetszéssel, akkor lehet az a diagnózis h anaphyl. shock, addig csak reakció
Eddig egesz jol birom nélküle,pedig ezelőtt rendes függője voltam. Volt,h ugy ebredtem hajnalba,h az volt az első,h a bolt előtt ácsorogtam már,mert majd megvesztem ugy kivantam. Egyszerre több száz grammot is megettem belőle.
Milyen élelmiszerekben fordulhat elő? Mire ügyeljek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!