Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit kéne csinálnom? 14/L

Mit kéne csinálnom? 14/L

Figyelt kérdés
Most kb elégedett vagyok az alakommal, de 170 cm-hez 46 kg vagyok. Szeretnék hízni mert mindenki azt mondja, hogy ez így nem maradhat, de nem szeretném elveszíteni az alakom, mert nekem így tetszik. Azt akarják, hogy többet egyek, de nagyon félek, hogy gyorsan visszaszalad a felesleg. Mit és hogyan kéne csinálnom?

2017. febr. 28. 20:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Veszélyesen alultáplált vagy. Legalább 8-10 kilót fel kellene szedned. Az nem felesleg lesz, hanem azzal éred el a normális súlyt.
2017. febr. 28. 21:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ehhez a magassághoz ez valóban nagyon kis súly. Ez kb. a 160 cm-es lányokhoz passzol. Szélsőséges esetben lehetsz ilyen alkat, de ha ezt szándékosan, fogyással érted el, akkor szerintem nem normális. Ha eszel rendesen, és úgy vagy ilyen, akkor nem kell hízókúrába kezdeni. Most fognak beindulni a hormonjaid, akár magadtól is változhatsz.

Ha fogyással érted el, akkor fel kéne hagyni a diétával, fogyókúrával, és szépen visszaszokni a normális étkezésre. Ha nem sportolsz, akkor azt is el kéne kezdeni óvatosan.

2017. febr. 28. 21:15
 3/6 anonim válasza:
100%

Ha nem szeretnéd elveszteni az alakod, akkor nem szükségszerű zsíros, kalória dús ételeket ennek, hogy elérd az ideális súlyodat,mivel ez egészségtelen.

Ha van lehetőséged edzőterembe járni, akkor próbálj izmot növeszteni.

Viszont gondold át, hogy pontosan mitől félsz: attól hogy elveszted az alakod, vagy attól hogy növekedni fog a súlyod?

Ugye az lehetséges hogy egészséges életmóddal, testmozgással súly gyarapodást érsz el, és az alakod megmarad, formásabb lesz. Viszont ha a súly gyarapodástól félsz, akkor az mentális betegségre is utalhat.

Ugyanakkor ajánlom, hogy válts egészségesebb, kiegyensúlyozottabb étrendre.

Egyél sok proteint reggelre, például zabkását aszalt gyümölcsökkel (ajánlom az aszalt szilvát) és édesítőnek cukor helyett mézet használj. Használhatsz fahéjat is, ha szereted.

Ebédre egyél sok zöldséget, és húst.

Vacsorára valami könnyűt egyél, például gyümölcsöt.

A metabolizmusod felgyorsítása érdekében egyél minden 2-3 órában és ne egyél lefekvés előtt 3-4 órával.

Viszont ügyelj a megfelelő kalória bevitelre. A súlyodhoz 1900 kalória az ajánlott bevitel, szükség szerint növelhető.

Kiegyensúlyozott étrenddel és elegendő testmozgással egészséges életet élhetsz és nem kell aggódnod a súlyod miatt.

Remélem segítettem.

2017. márc. 1. 01:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Sportolok heti ötször-hatszor. Azt is mondják, hogy többet kéne ennem, hogy az izmaim tápanyagokhoz jussanak. Most kb 900-1100 kalória között eszem egy átlag nap
2017. márc. 1. 06:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát ha már számolod a kalóriát ilyen testsúllyal, akkor ott lehet esetleg némi gond fejben. Amúgy az tényleg nagyon kevés, fokozatosan meg kéne növelni, és beállni egy lassú hízásra. A sport mellett nem fogsz nagyon elzsírosodni. 5-10 kg simán elfér rajtad, aminek egy része izom lesz. Fehérje legyen az étrendben: húsok, tojás, tejtermékek.
2017. márc. 1. 06:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Kerlek fordulj pszichologushoz, mert az anorexiaba bele is lehet halni! Nem vicc, en is anorexias voltam, de mar a gyogyulas utjara leptem. Hidd el, ehhez a magassaghoz minimum egy 54 kg lenne egeszseges. Nyugodtan irj privit, ha beszelgetni szeretnel! :)
2017. márc. 1. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!