Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha kórházba kerülök anorexia...

Ha kórházba kerülök anorexia nervosa miatt, mikre számíthatok?

Figyelt kérdés

16/L

168cm 43kg

Lenne pár konkrét kérdésem is.

Ha nem akarok enni akkor csövön keresztül fognak etetni? Ha igen, meddig és mit adnak nekem? Fájni fog?Tiszteletben tartják, hogy VEGÁN vagyok? (régóta)

Mit tegyek, ha képtelen vagyok mások előtt enni?

és mit tudnak tenni ha a pszichoterapias kezelésen meg sem szólalok?

És mikorra várható, hogy kiengednek, hány kilónál?

ha már újra szabad lábon leszek, elrejthetem valahogy, hogy vissza akarok fogyni?

2017. febr. 26. 12:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én megértelek,és tudom,hogy nagyon nehéz. Szerintem a "gondolkodj el,miért nem eszel",és a "miért csinálod ezt" sem túl jó mondatok.. Az ember ha benne van,egyikre sem tud válaszolni..az anorexiás nem hülye.. (de ezektől annak érezheti magát)lehet intelligens ember,egyszerűen az agya blokkolva van...nem tud gondolkodni..tudja,hogy nem jó,de ezt teszi,mert nem tud mást tenni...gúzsba van kötve... ez egy létező betegség,ugyanúgy,mint a depresszió.. nem kell úgy beszélni az emberrel,mint egy retardálttal,vagy mint egy kidobott kutyával... amit javasolni tudnék,hogy keress egy jó pszichológust,aki segít neked a lelki kiváltó okokat felderíteni,és a problémát megoldani,mert egyedül csak egyre rosszabb lesz. Sok sikert!

2017. márc. 1. 12:12
 22/29 anonim ***** válasza:
37%

Szia.

Én ezzel a problemaval 2x voltam korhazban,nagyon megszenvedtem.

Nalam mindig elkaptak azt a 'pontot' ami nekik mar nem tetszett suly ugyileg,eselyem sem volt tovabb fogyni,kiveve a korhazban.

Eloszor 166cm 49,5kg-val kerultem be(ami szerintem normalis) bar 57-rol fogytam le 2 honap alatt.

Korhazban lefogytam 48,4re.

Ugy engedtek ki.

Masodszorra 169cm 47kg-val kerultem be.

Igazabol en a pecsi gyerekklinikan voltam,szar hely...

Kenyszeritettek,hogy egyek,de altalaban kijatszottam a rendszert.

Fenyegettek szondaval is,de megusztam.

Most epp fogyoban vagyok,169cm 44-45kg korul.

Minden bajom van.

Teljes mertekben megertelek.

Nekem a korhaz nem segitett,csak rontott.

Te erzed,hogy szukseged van-e kulso segitsegre,vagy megoldod magad.

Amugy irhatsz nyugodtan:)

17/L

2017. márc. 5. 07:36
 23/29 anonim ***** válasza:
19%
Én szegény szüleiteket sajnálom.
2017. márc. 6. 07:46
 24/29 anonim ***** válasza:
35%
#23 En meg teged, hogy ilyen paraszt vagy...es egy kicsit a szuleidet is. Kivancsi lennek mit lepnel ha te is ilyen helyzetbe kerulnel. Semmit, sajnalnal minket...vagyis a szuleinket...a kis gondoskodo :D
2017. márc. 6. 19:46
 25/29 anonim ***** válasza:
13%
Nem lennék elég hülye, hogy ilyen helyzetbe hozzam saját magam...
2017. márc. 6. 19:55
 26/29 anonim ***** válasza:
62%
Akkor en kerek elnezest. Mert te olyan tokeletes vagy igaz :D ???
2017. márc. 6. 19:59
 27/29 anonim válasza:
100%

elég régi kérdés, de azért megkérdezem, mi lett veled? remélem már jobban vagy :)

nos, ahol én voltam, folyamatosan mondogatták, hogy "ők a legjobbak", de nekem egy életre való törést okoztak, az biztos...

a pszichológus az első adandó alkalommal kétszer is elmondta, hogy azért koplalva fogytam, és nem rendes diétázással, mert nincs semmi akaraterőm. úgy kerültem, be, hogy már körülbelül 6-7 éve (elég kicsi korom óta) OCD-s voltam, és kényszergondolatokkal küzdöttem, de ezen nem voltak hajlandóak segíteni. Kaptam egy antidepresszánst, amitől eleinte képtelen voltam aludni, de nem nagyon érdekelt senkit. Egy idő után öngyilkossági gondolataim is támadtak, de nem mertem szólni - féltem, hogy visszakerülök, és a nővérek közül egy rendes volt csak, a többi vagy idióta volt, vagy egyszerűen pszichológialag alkalmatlan volt arra, hogy beteg gyerekekkel foglalkozzon.

Falásrohamaim lettek, most jövök kifelé a bulimiából. Mikor elmondtam a pszichológusnak ezt, azt mondta, hogy ez is azért van, mert gyenge vagyok, és mégis miért nem megy normálisan? Az azutáni nap miért nem eszek rendesen? (nyilván mert nem bírok annyi kaja után -.-")

Mikor híztam, azt mondták folyton, hogy de már nem kell (megj.: 164 cm 48 kg voltam akkor)

Végül hazudtam folyamatosan, és kikerültem. Felkerestem egy családterapeutát, és azon vagyok, hogy rendbe rakjam magam. Ő segített rendes pszichológust találni, segítenek, hogy ne kelljen visszamennem a pszichiátriára. Keresem az okokat, próbálom oldani a feszültségem, sokat mozgok, mert az sikerélményt ad, olyasmit, mint a fogyás adott. Tudom, hogy ezzel az egésszel, pláne, hogy már másodjára lettem anorexiás egy tünetmentes időszak után, nagy törést okoztam a családomnak is, ebben is segít a családterápia. Nem tudom, te miért lettél anorexiás, de remélem, támogat a családod, és nem csak behunyják a szemüket a probléma felett. Remélem te jobb kezekbe kerültél, és tényleg segítettek neked, és nem csak tüneti kezelést kaptál.

Bocsi ezért a gigahosszú szövegelésért, de muszáj volt kiírnom magamból.

Csak ügyesen ezután! ;) Vigyázz magadra!

A bunkó válaszolóknak meg: hát, talán el kéne ismerni, hogy a pszichiátriai betegség is betegség.

2017. jún. 23. 14:07
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Én is érdeklődnék, hogy akik anorexiások voltak, és kórhàzi kezelés alatt is álltak, ők melyik kórházban voltak? Volt valaki a Sote 1-es számú gyerekklinikán? Én hétfőtől ott leszek ambuláns, és nagyon félek hogy mi vár rám.
2017. júl. 1. 01:07
 29/29 anonim ***** válasza:
Mi lett 28as?
júl. 17. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!