Egészséges a tej? Megoszlanak a vélemények, bár ez már nem is igazán tej.
Szerintem a csökkentett zsírtartalmú ételeknek semmi értelme. Kb. olyan, mintha innál feleannyi valódi tejet, és még feleannyi cukrozott vizet. Nem is értem, miért kellene a tej vagy a joghurt pár százaléknyi zsírtartalmát csökkenteni (a gyártók érdekeitől eltekintve). Egyrészről zsírokra is szükség van (igen, állatira is), másrészről az ember általában érzi, hogy kell még neki zsír, ezért másból bepótolja. Rosszabb esetben csokiból, földimogyoróból, növényi olajjal telepakolt feldolgozott élelmiszerekből.
Az egészséges tej szerintem az, ami legeltetett, nem agyongyógyszerezett tehéntől származik és nincs feldolgozva, max. forralva. Persze ezt sem bírja mindenki, ezért még jobb az ebből készült natúr joghurt, vaj és egyéb tejtermékek. Az már más kérdés, hogy ilyenekhez elég nehéz manapság hozzájutni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!