Érzékeny gyomrúak, IBS-esek, puffadásban szenvedők! Van olyan étel/ital ami segít nektek ha mondjuk egy kaja után rosszul érzitek magatokat?
Ha mondjuk ettetek valamit amitől elkezdetek puffadni, fáj a gyomrotok tőle és rossz közérzetetek lesz.
Van valami ami nektek bevált és NEM gyógyszer?
(gyógyszert meg vitaminokat már annyi félét szedek, hogy abból már elég lesz.
Mondjuk Mezym Forte-t lehet kéne még szednem.)
Gyulladásban van a hasnyálmirigyem szóval gondolom nem egészen jó az emésztésem.
Az a baj nálam, hogy lassan már mindentől rosszul vagyok, de szerencsére mostanában egyre kevesebbszer.
(talán elkezdtem rendbe jönni 6 hónap szenvedés után)
Volt pl. amikor a banánt tök jól bírtam, aztán utána egyszer csak úgy puffadtam tőle, hogy azt hittem megdöglök...
ettem párolt csirkét, semmi gond nem volt
aztán másnap már kicsit szárazabb volt a csirke, és nagyon rosszul lettem tőle.
Onnantól számítva 11 napig nem ettem szinte semmit és 21 napig feküdtem az ágyban.
2 hét után majdnem mentőt kellett hívni mert annyira puffadtam, hogy csak feküdni bírtam, ha felültem elzsibbadtak a karjaim meg az arcom, lábam, agyam.
Annyira fel voltak puffadva a beleim meg a gyomrom, hogy valószínűleg annyira felnyomták a rekeszizmot, hogy nyomta a szívem...
Betelefonálva a sürgősségire elmondták h hashajtót vegyek be.
Poén: Háziorvos azt mondta rá, hogy pánikbetegség :)
A hashajtó segített... még 1 hét szenvedés és "rendbe" jöttem.
Azóta igyekszem pépeseket enni.
Gondolom megakadhatott valahol a belemben a csirke és elkezdett rothadni és az miatt lettem gázos.
Gondolom most mindenki azt mondja erre, hogy menjek orvoshoz.
Voltam: szervi gond nincs kivéve egy kis hasnyálmirigy gyulladást.
Diétáztam is meg sokáig nem ettem aminek az eredménye, hogy 65kg lettem a 196cm magasságomhoz.
Ledobtam 15kg-t könnyedén.
Elkezdtem szedni a Duspatalin-t ami sokat segített, szinte azonnal éreztem ahogy ellazítja a beleimet és nem vagyok rosszul egész nap.
Most már ki tudok menni az udvarra sétálgatni, de az esélytelen, hogy elmenjek valahova.
Mindegy is, nem ez a lényeg.
A lényeg, hogy fél éve már kisérletezek magamon, hogy mitől vagyok nagyon rosszul, mi az amitől nem vagyok rosszul és esetleg mi segíthet.
Ezért írtam ki a kérdést hátha valaki tud egy olyan praktikát amit még nem olvastam neten :)
(Bocsi, hosszú lett nagyon)
Miért van gyulladásban a hasnyálmirigyed? Az nem szokott "csak úgy" gyulladásban lenni.
Amúgy nekem is érzékeny a gyomrom, főleg a puffadástól és a refluxtól szenvedek, nekem csak a mérsékelt koplalás és nagyon könnyű, kicsi étkezés segít.
Gluténérzékenység vagy/és laktózérzékenység?
"Poén: Háziorvos azt mondta rá, hogy pánikbetegség"
Hát, talán nem is annyira poén. Lehet ez pszichoszomatikus probléma, akkor pedig a gasztroenterológiától kezdve a belgyógyászatig egyik szakrendelés sem fog elváltozást kimutatni.
"Gyulladásban van a hasnyálmirigyem szóval gondolom nem egészen jó az emésztésem."
A hasnyálmirigy-gyulladás csinálhat hasonló problémákat. Ezt nem kezelik?
Amúgy gyomor-/epeprobléma esetén a Cholagol cseppek is jó lehet.
Nem vagy véletlenül hipochonder?
Hasnyálmirigy gyulladás abból derült ki, hogy vérvételnél emelkedett szintet mutatott a Lipáz és az Amiláz.
Annyit mondott rá a belgyógyász, hogy nem vészes.
5 hónapra rá megint vérvétel, szintén emelkedett érték, akkor a háziorvos mondta, hogy ne egyek fűszeresen.
Én meg eddig mindent fűszeresen ettem (bors, kakukkfű, de persze csak mértékkel)
Volt, hogy az epém is beállt még szeptemberben amikor kezdődött a betegség.
Egyszer egy jó zsíros cigánypecsenyétől.
Rá 2 hétre meg rakott káposztától.
Hát az is egy felejthetetlen élmény, az epegörcs :)
Hasnyálmirigy gyulladás lehet a sörtől pl.
2015-2016-ban párszor a haverokkal túlzásba vittem a sörözést + feleseket.
Utána volt mindig jó kis hasfájásom...
+ most karácsonykor és szilveszterkor is ittam kevéske unicumot
(előtte még véletlenül sem mondta a belgyógyász h ne igyak)
Szóval most jó ideig 1-2 év tuti nem iszok semmit, remélhetőleg ez és a fűszermentes diétától rendbe jön a hasnyálmirigyem és remélhetőleg attól vagyok szarul, hogy nem juttat elég emésztőenzimet a patkóbélbe.
Dokikkal az a baj, hogy nem nagyon foglalkoznak velem, pedig magánrendelésekre is mentem... jó pár 10e ft-omba került. (belgyógyászat, hasi tükrözés, UH)
Nem vagyok sem lisztérzékeny, sem laktóz, sem semmi.
A világ összes allergia tesztjét megcsinálták rajtam és minden negatív lett.
A gáz az amikor annyira szarul voltam, hogy még kikelni sem tudtam az ágyból még anyám sem hitt nekem. :)
Gondoltam magamban ha neki lenne epegörcse vajon ő is ezt mondaná? :)
Amikor szarakodott az epém akkor napi 3 - 4.5 liter ásványvizet simán megittam.
Mai napig lemegy 3 liter és minden reggel arra kelek, hogy ki vagyok száradva :S
Most inkább székrekedésem van ami nem jó de 5 hónap hasmenés után fejlődés :D
elkezdtem befőtteket enni: szilva, meggy, barack
úgy érzem azoktól nem vagyok rosszul
sok krumplipürét eszek, csak az a baj, hogy ezekben energia nagyon kevés van :)
Mindig is szerettem volna lapos hasat, hát most megkaptam :)
Mintha csak saját magam írtam volna le ezeket.
Nekem már az epémet is kiműtötték, még sem javult a dolog.
Én odáig jutottam, hogy az asztali sóba kevert káliumsó a felelős minden görcsös fájdalomért és rosszullétért. Aztán ez mellett vigyázni kell az étolajos cuccokkal, és a burgonya sem tesz jót, se főve, se sütve se sehogyan.
Én már csak azt eszem, amit saját kezűleg készítek tiszta alapanyagokból. immár három esztendeje tünetmentes vagyok.
Semmi tartósított élelmiszer, semmi bolti cucc!
Mellette csinálgattam magamnak kávés beöntéseket, és desztillált vizet is iszom. A meleg egyhiti a bélfájdalmakat, ezért csináltam magamnak, egy irányítható besugárzású infralámpát is. Valamint, ha még is olyant találok enni, ami felizgatja a beleimet, van egy 50 hertz körüli rezgő masszírozó gépem amit ha nekitartok a hasamnak, valahogy segít az emésztésben.
2-3 éve melóztam őstermelőnél, ott mindig degeszre ettem magam hurka kolbászból :)
Szerintem most bele is halnék. Tegnap este megint rosszul lettem, pár kanál karalábé levestől. Órákkal később is az olajos rántást böfögtem vissza és puffadtam.
Ezt még ki is bírnám csak valahogy a puffadás ingerli a bolygóideget amitől bekattan a szívem.
(ingervezetési zavar)
És ez már elég rossz mert nagyon felmegy a pulzusom és órákig szenvedek miatta :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!