Szerintetek napi ennyi kaja egy 20 éves lánynak aki nem sportol, sok? Hamar el fog hízni?
reggelire egy tükörtojás + szelet fehér kenyér, tejeskávé cukorral
ebéd/ vacsora nagy tál melegétel ( hús mindig, körettel vagy tésztával és saláta)
Emellett pár kocka csoki minden nap.
Én kizárólag napi egy evéssel tudok fogyni, mivel így vagyok pompásan jóllakott kalóriadeficitben. Nagyon kényelmes is. A vércukorszintem szinte egész nap szép alacsony, bár az ebédem se dobhatja meg valami nagyon, mert még elég szénhidrátszegényen is eszem s a fehérje sem sok.
Utána lehet olvasni az időszakos böjtölés előnyeinek, nyilván nem mindenkinek való, de sokaknak ez az ideális, akár 1, akár 3 étkezéssel.
Sok testépítő sem eszik gyakran, mert akkor csak végigéhezi a napot. Egy kis étkezés sokunknak azonnal éhséget okoz, akkor is, ha előtte jóllakottak voltunk. Én arra tippelek (elég biztos vagyok benne), hogy extrém érzékeny vagyok az inzulinszintem megdobására, s valamiért a nagy étkezések passzolnak hozzám (1200 kcaltól felfelé). Képtelen vagyok 800-at ebédelni, próbáltam, nem megy, kaparom a falat az éhségtől, bármilyen étrenden. Jó, ma már talán nem, de nem jó.
Ja, de eltértem.
Kérdező, nincs mennyiség, de normál adagokat számítva kevésnek tűnik. A reggeli pedig nem valami jó, enyhén szólva.
Azt viszont nem tudhatjuk, hogy mennyi étellel nem hízol, ezt csak kitapasztalni lehet.
Á, van még mit írnom
#11: Rengeteg ember tart súlyt 3 étkezéssel (mégis mit számítana az étkezések száma? :D). A párom is, aki hízékony. Ha kevesebbet mozog, hízik. Ha 2-szer eszik, fogy. Mivel ekkor csökken a kalóriabevitele. Amikor én 5-ről 3-ra, majd 2-re váltottam, ugyanúgy stagnáltam. 1-nél már szerencsére fogyok, ha nagyon, nagyon ügyelek a kalóriabevitelre.
Az anyagcsere pedig több nap koplalás utáén lassul, napi 1 evésnél köszöni, nem. Tudományos cikkek és sokak tapasztalata alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!