Segítség! Alhasi/jobb oldali fájdalom napi szinten?
Sziasztok, egy egyre inkabb problémával küzdöm hónapok óta,
Mely néha alábbhagy, néha erősödik. A jobb bordaívem alatt illetve hátul érzek Tompa nyomást, általában reggel ébredés után. Ez szinte állandó, napi szinten felüti a fejét. Mostanában pedig ugy erzem, az emesztesemmel is összefüggésben áll a dolog; ha már egy kicsit is nehéz ételt eszem (nem egy hatalmas tál töltött káposztát, hanem pl sült csirkemellet!) már arra is rosszul reagál a gyomrom, es nagyon nehéz, az alhasam szinte egesz területen erzem, ahogy küszködik vele a szervezetem. Olykor hányinger is jelentkezik, sőt, nagyjából havi rendszerességgel hányok is, különböző és indokolatlan dolgok miatt, olyan napokon is, amikor nem eszem semmit máshogy. Laktózmentes tejet iszom, kerülöm a finomított ételeket, a glutent tartalmazó dolgokat nem tudom elkerülni , de nem is viszem túlzásba; es ezután közvetlenül nem is leszek rosszul. Igazából azért nehéz behatárolni, mert sokrétű a fájdalom, es nem egyértelmű, hogy milyen ételek után jelentkezik. Lehet, hogy epe,
De nem szenvedek s fájdalomtól mert nem éles jellegű, hanem Tompa es az un. Kajakoma érzésehez hasonló, viszont mar szinte minden étkezés után rosszul vagyok! Vérvételen voltam, a leletek hibátlanok lettek, hasi uh-ra januárban lesz alkalmam menni...
Kérem aki hasonló problémára ismer segítsen! Es kimeljetek kérlek a "miért itt teszed fel/menj orvoshoz" válaszokkal, mert felesleges! 21/L , 47 kg, fogamzásgátló tablettát szedek kereken egy éve.
köszönöm a választ! két nap múlva eljutok végre...
én hiába nyomkodom, nem fáj tőle, neked ki kellett venni az epéd? vagy pontosan mi volt a baj?
Voltam ultrahangon.
Mindent rendben talált a nő, holott mindig érzem, hogy fáj, azt mondta minden szervem ép, és nem küldene el további vizsgálatra, se CT-re, röntgen, tükrözés, stb, mert többet ártunk vele mint amennyi információval szolgál. Sajnos ez egy ilyen fantom dolog marad...
nem tudom,hogy ezek látszanak-e az ultrahangos vizsgálat során, de azt mondta minden szervem teljesen jó állapotban van. megvizsgálta a Crohn-betegség kulcshelyét, de ott se talált semmit. Elkezdek ételnaplót vezetni, hátha jutok valamire.
Herbária emésztést segítő teát is elkezdtem inni. Borzalmas íze van, de remélem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!