Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ti mit javasoltok? (bővebben...

Ti mit javasoltok? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

15 éves vagyok és eléggé túlsúlyos. Az nem zavar, hogy a társadalom hogyan vélekedik rólam, mert nem a külső a lényeg, azonban úgy döntöttem, hogy a 2017-es évben megváltozok.

Tehát szeretnék tőletek tanácsokat kérni, hogy hogyan tudnék kicsit lefogyni. Vannak gyakorlatok, amiket találtam YouTube-on is mint erősítő, de van egy gerinc torna, ami egyben erősítő is, aminek a segítségét veszem majd. Szerintetek milyen ennivalók azok, amiket el tudnék hanyagolni, hogy ne boruljon fel teljesen az energia háztartásom? Mert ugye még fejlődésben lévő szervezet vagyok meg az iskolában is van menza, szóval hogy melyek azok a táplálékok amiket mellőzhetek?

A válaszokat előre is köszönöm :)

2016. dec. 22. 11:16
 1/5 anonim ***** válasza:

1. Menj le konditermbe és fogadj fel egy személyi edzőt.

2. Ne add fel.

2016. dec. 22. 11:33
 2/5 A kérdező kommentje:
#1 mennék én, de falun nincsen :D
2016. dec. 22. 12:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Először elárulnád, hány kiló és milyen magas vagy, és kb. mennyit szeretnél fogyni?
2016. dec. 22. 13:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Felnőtteknek is majdnem ugyanúgy kell millió tápanyag... De erre nem lehet egyszerű választ adni, mivel BÁRMIT elhagyhatsz úgy, hogy egészséges marad az étrended (egyes esetekben azért ez nehéz) s bizonyos mennyiségben szinte bármit ehetsz s le tudsz élni 100 évet egészségben (ha a genetikád, életmódod többi része is támogatja).

Persze vannak kevésbé előnyös ételek, de túlzottan rápörögni sem kell, főleg hirtelen. Gondolom, olvastál már ezekről, sok édesség és a feldolgozott dolgok nem ajánlatosak. Fogyáskor sokaknak a szénhidrátcsökkentés is hasznos, de van, akinek akkor is rengeteget kell enni belőle, ha jól akarja érezni magát. A forrás persze nem mindegy. Pl. az én egyik kedvenc szénhidrátforrásom a zöldség s nemcsak az ízlelőbimbóim értenek egyet a döntésemmel. De hogy mi rossz forrás (a kristálycukron kívül), arról erősen megoszlanak a vélemények.

Mindenesetre ügyelj a fehérjére, egyél elég zsírt, a változatos étkezés is segít valamit (elég nehéz nagyon korlátozottan mindent bevinni) s igencsak ajánlom a zöldségeket. Ebből a legtöbbeknk még elég kevés kalória jön össze, használhatsz valami jó kis összetett szénhidrátot, de zsírt is. Legyen kalóriadeficited (azt nem mondtam, hogy számolj, jó esetben anélkül is elérhető), de ne túl nagy. Nem célszerű zsír- és szénhidrátdús köreteket enni, de még simán kalóriadúsból se akármennyit. De te tudod, mik lehetnek a gyenge pontjaid, az egyéni esetek elég érdekesek lehetnek. Van, aki lazán bepakol annyit egyszerre, mint amit te egész nap, ebben biztos vagyok. Annak jobban kell ügyelnie az adagokra.

2016. dec. 23. 10:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Na jó, lehet, hogy az utolsó mondatom mégsem igaz :) Nem tudok rólad semmit. Egy igazán nagyevő brutálisan sokat ehet egy egész nap, tapasztalat.
2016. dec. 23. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!