Milyen emésztőenzimet szedjek, és mikor?
A lehető legjobb emésztőenzim komplexet keresem. Amit kigondoltam jelenleg az, hogy külföldről rendelem a Now Super Enzymes készítményét. Azt leszámítva, hogy többen allergiásak a benne levő szulfitra, jól értékelt termék, és ár/érték arányban szerintem jó választás lenne. Szerintetek?
A másik kérdésem, hogy mikor szedjem be a tablettát, illetve hogy mennyi ideig segít, mikor bomlik le magától. Pl ha reggel bevenném, meddig segítene lebontani az ételeket? Talán az egyes enzimeknek más lebomlási idejük van.
Köszönöm az információt, ezt nem tudtam.
Állandóan pattanások jönnek ki rajtam, főleg a homlokomon, emésztési zavarra gondolok. Nem bírom a tejet, de kerülöm is, szóval ez nem lehet gond. Talán a szénhidrátok/cukrok a gond, de aztán lehet, hogy a fehérje is.
Nem tudom hogy miből áll egy gasztroenterológiai, vagy enzimhiány vizsgálat, és hogy mit tudnának megállapítani, de gondolom ha nem magánorvoshoz mennék, akkor minimum 2-3 hónap várakozási idő lenne ott is. Egy ilyen készítmény pedig nem egy túl nagy összeg, hogy kipróbálja az ember, és sok jótékony hatásai lehetnek.
A Now termékek elég jók, de vehetsz papaya enzim készítményt is. Közvetlenül étkezés előtt kell bevenni. De lehet, hogy egyszerűbb a gyomorsavadat erősíteni, mert ha nincs elég gyomorsavad, az emésztési folyamatok sem indulnak be megfelelően. Erre legjobb házi savanyított káposztát készíteni, és a levéből 1-2 evőkanállal bevenni az étkezés elején. Esetleg jó lehet a tiszta, adalékmentes almaecet is, de a gyógyszertárban is kereshetsz erre való készítményt. És szedj valami jó probiotikumot.
A pattanások lehetnek túlzott omega 6 beviteltől (omega 3 hiánytól) és egyes vitaminok, nyomelemek hiányától is, és jobb óvatosnak lenni a bolti krémekkel, arctisztító készítményekkel. Én csak olyan dolgot kenek magamra, ami élelmiszerként is használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!