Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Széntablettát lehet így...

Széntablettát lehet így használni?

Figyelt kérdés
Érettségi holnaptól, és elég stresszes vagyok, ezért beszereztem széntablettát (Carbo Activatus-t). Ha érzem hogy megindul a hasam, akkor vegyem be? És hány darabot kéne, valamint mikor fogja megkötni a dolgokat? vagy vegyem be már reggel? Egyáltalán jó ilyen használatra is a széntabletta, vagy csak rendes hasmenésre, fertőzésekre? Mert a tájékoztató csak ezekről ír, de akikkel beszéltem, mindannyian ugy szedik, hogy amikor székelniük kell...
2010. máj. 2. 11:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha hasmenésed van akkor rögtön két szemet is be vehetsz,ha nagyon sulyos 3-4 etis bajod nem lesz tőle csak ne hogy dugulás legyen a vége.
2010. máj. 2. 11:45
 2/7 A kérdező kommentje:
de holnapután meg mási kérettségi, addig meg ki kéne jönnie utána :D
2010. máj. 2. 12:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy lenne célszerű,hogy érettségi napján,mindjárt,mikor felkelsz,beveszel 2-3 széntablettát,annak nagyjából egész nap kitart a hatása,és így nem lesz gond...

De a stresszre miért nem veszel be inkább valami gyenge nyugtatót,vagy ihatsz rá gyógyteát is,pl,citromfű.

2010. máj. 2. 12:49
 4/7 A kérdező kommentje:
nem érettségi napján akarom ezeket kipróbálni :s
2010. máj. 2. 16:25
 5/7 anonim ***** válasza:

A széntabletta elvileg vírus/baktérium eredetű hasmenésre jó. Megköti a vírusok/baktériumok toxinjait. Mivel egyáltalán nem szívódik fel, nem lesz tőle semmi bajod, még akkor sem, ha többet veszel be belőle. Amúgy egy-két nap alatt be kell szedni az egész dobozzal (30 szem), tehát egy nap kb 15 szemet. Mondjuk 5ösével, pár óránként.

Ezeket egyébként egy gyógyszerész mondta nekem.

2010. máj. 2. 17:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem reggel vegyél be kb 5öt.

Aztán pár óra múlva, ha érzed, hogy kéne.., akkor megint vegyél be.

2010. máj. 3. 17:10
 7/7 A kérdező kommentje:

2-t vettem be reggel, teljesen rendben voltam :)

de aki 15-öt bevesz egy nap, abban nem reked meg a sz*r egy hónapra kb?

2010. máj. 5. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!